17 de noviembre de 2013

RESTAURACIÓ DE LES CAMPANES DE L'ESGLÉSIA DE MOIXENT 2006-2007 (D)

Moixent ja té beneïdes les seues campanes

Els bronzes de Moixent, arribaren al poble el passat dissabte 21 d´abril, i foren instal·lats en una nau lateral del temple parroquial, sent visitada per milers de moixentins i forasters, fins al dia de la seua benedicció.

Benedicció que va tindre lloc el diumenge 29 d´abril en una cerimònia que celebrà En Antonio González, rector de Moixent. Hi assistiren a l´acte el President de la Diputació de València, Fernando Giner Giner, altres diputats, l´Alcalde de Moixent i membres de la Corporació Municipal.

El President de la Diputacio arribà al poble a les 11:45, sent rebut en la Plaça Major, per l´Alcalde, membres de la Corporació Municipal i també de la Junta Parroquial. A la Santa Missa fou convidat l´Arquebisbe de València, En Agustín García-Gascó Vicente, que no va poder vindre, però va felicitar el poble de Moixent, i va transmetre gratitud a les autoritats.
Amb el Temple Parroquial ple de fidels, fou iniciada la Santa Missa a les 12 del migdia. Durant la cerimònia, el Cor Parroquial entonà els cants i En Antonio González, durant l´homilia explicà que, com deia l´evangeli del dia: «mis ovejas escuchan mi voz, yo las conozco y ellas me siguen», a cada campana la teniem que reconèixer pel seu so i nomenar-la per la seua pròpia advocació.

Ja al final de la cerimònia, fou l´acte de benedicció de les campanes. Primer es va fer el rit de l´oració, després se les va ruixar amb l´aigua beneïda (aigua de la nit de Pasqua i del riu Jordàn, perquè hi havien sis batejos abans de la cerimònia) amb un romaní de la Serra de Moixent, molt perfumat i tendre; després fóren encensades i ja per últim, el retor, cridà a Isabel Micó, presidenta del Cor de Jesús, per què fera repicar el bronze del Santíssim Sacrament i Cor de Jesús; després fou l´Alcalde, En Vicente Dubal Bon, qui repicà la campana Santes Relíquies, per ser les patrones del poble, i per últim el President de la Diputació feu sonar el bronze Santa María Mare de Déu, ja que aquesta té gravat en la campana els noms de Fernando Giner Giner, de l´Arquebisbe En Agustín García-Gascó Vicente i de la Quinta Trobada Mundial de les Famílies, per Benet XVI a València.

Mentre s´aspergia i s´incensaven les campanes, fóren cantats tres cants relacionats amb les tres noves campanes (Ven Corazón Sagrado, els Goigs a les Santes Relíquies i l´Ave Maria). Durant els repics, les persones que ompliren la Parròquia aplaudiren al sentir la tonalitat de les noves campanes.

En finalitzar la missa, tots els assistents repicaren les tres noves campanes, amb molta alegria. La Diputació de València, va aportar un import per a la restauració de les campanes d´uns 60.000 euros, dins del Pla de Restauració del Patrimoni Històric-Artistic.

La pujada de les campanes al seu lloc original, segons ha confirmat l´empresa Electrorecamp, serà segurament el divendres dia 4 de maig, perquè el diumenge 6 (dia què a Moixent els xiquets que pendran per primera vegada la comunió faran les promeses del bateig) repiquen manualment pels membres dels Campaners de la Catedral de València, actuació molt desitjada per tots el moixentins.

(Escrit per Felipe Sanchis Tárrega, el dia 30 d’abril de 2007)

Ací tens l’acte de Benedicció de les Campanes http://www.youtube.com/watch?v=2TMzzM2vEhY