5 de noviembre de 2013

ABREVIATS: OCTUBRE

 Trasllat Harmònium.  S'ha restaurat l'harmònium que compra En José Pellicer per acompanyar el cant litúrgic i que tantes vegades han fet sonar Sor Asunción, Carmen Tortosa, Vicente Bertomeu...  Estava en el saló parroquial i convenia després de ser restaurat traslladar-ho cuidadosament fins a l'Església, és l'activitat que van fer dos campaners.  Ho pots veure junt amb el Retaule-Altar del Sagrat Cor de Jesús.  Sona de meravella.

Exposició fotogràfica. El 21 de setembre va vindre a celebrar la Confirmació l'Arquebisbe D.Carlos.  Era la seua primera visita a la nostra Comunitat Parroquial.  Comptem d'un bon número de fotografies, com tantes altra vegades i Campaners de Moixent ha assumit la tasca de col·locar-les en un panell perquè totes les persones a l'entrar en l'Església pugeren contemplares i reviure l'esdeveniment.

Benedicció reforma de la Casa Oráa: Les tasques de rehabilitació del nou centre Scouts Casa Oráa.  Les instal·lacions han sigut rehabilitades per voluntaris dels Scouts.  L'Arquebisbe va vindre per segona vegada a Moixent, ara a la Casa Orà a beneir la rehabilitació i celebrar l'Eucaristia el dissabte 5 d'octubre.  Felipe Sanchis va estar present en l'acte i va poder saludar a D.Carlos així com a la religiosa Carmen Segura, i a la Presidenta de Cáritas Diocesana entre altres persones.

Campaner-guia de visitans a l'Església Parroquial: Com en mesos anteriors, dins del programa de rutes de "La Diputació per l'ocupació hotelera" a Moixent han vingut excursions els dies 7, 14, 21 i 28 d’octubre.  Felipe Sanchis realitza de "Guia Parroquial” explicant algunes coses sobre l'Església Parroquial, a fi de que pogueren apreciar millor esta realitat del nostre Patrimoni Històric-Religios.

Voltejar a Santa Teresa de Jesús: Santa Teresa de Jesús te un Retaule amb Altar dedicat al entrar a l’església a ma dreta.  Enguany hem notat que per al dia litúrgic hi ha més afluencia de gent a la Missa, hem pensat al any que vé voltejar la campana Santes Reliquies per als tocs de Missa.  L’Any 2015 es compleix el V Centenari del naixement d’esta Santa Espanyola i Doctora de l’Església.

Els Jesuïtes ens faciliten notícia de la Benedicció del Campanar.  Campaners sol·licita a la Biblioteca dels PP. Jesuïtes de València (Carrer la Sénia), una notícia publicada en març de 1928 en la revista "Auras del Colegio" que tracta sobre la benedicció del Campanar acompanyada de dos fotografies.  Sabíem d'esta notícia perquè en el Aleluya del Arxiu Parroquial dia 24 de gener de 1960, nº1002 Tomo II, se cita literalment la noticia escrita per Pedro Sols.  Tenim previst fer un apartat sobre el Campanar de Moixent i les seues intervencions, per a este apart publicarem esta notícia.

Felicitació. El 31 d'octubre, complien 19 anys la Colla de Campaners d'Ontinyent, coneixem la seua abundant llabor i admirable trajectòria tots estos anys.  Constatem que han fet una magnifica llabor no sols en la ciutat d'Ontinyent, sinó amb reflexos d'anim i suport per a altres associacions de campaners, com és la nostra.  Ens complau felicitar-los amb sentiments de gratitud, i que la seua llabor continue donant fruits.