15 de noviembre de 2013

RESTAURACIÓ DE LES CAMPANES DE L'ESGLÉSIA DE MOIXENT 2006-2007 (B)

UNES CINTES AMB ANYS D’HISTORIA 

Durant el temps que les Campanes han estat en proces de Restauració, els Campaners de Moixent, ens vam preocupar per a que el poble de Moixent, sentirá les campanes.  Portant unes cintes a l’Ajuntament per a que sonaren per megafonía publica.
Un vei del poble, José Cargos Granero, va rescatar una gravació dels anys 1950 de voltejos, una cinta molt antiga, gravat en un aparato “grundi”, del qual el va portar a un estudi electronic de Valencia, on es van fer tres cintes, aptes per a ser reproduides en els nous aparatos, per a que per megafonía Municipal desde l’Ajuntament, la Policia Local.
Les tres cintes contenen: una, un Volteig general; altra un volteig sense la campana Sant Pere Apòstol; i l’altra un volteig amb la campana Sant Pere Apóstol.
Aquestes tres cintes van sonar durant les Festes Patronals, i també durant alguns dies mes destacatas, així, com el dia de Cap d’any, en la qual es va posar en altra cinta un volteig de Moixent, amb el Vol General de la Catedral de València i les dotze campanades.
Estes cintes sonaran de nou, ja que el Campanar esta en proces de Restauració.
Els Campaners de Moixent ens alegrem el interés dels majors i el seu apreci a les Campanes.

Pots escoltar la cinta del Volteig General ací: http://campaners.com/php/mp3_0.php?numer=415


(Noticia publicada en l’anterior web de Campaners de Moixent, el dia 17 d’agost de 2007)

A més de les noticies que en aquest apart estem publicant també es van publicar noticies en els periòdics.  http://campaners.com/php/poblacio.php?numer=597