17 de noviembre de 2013

RESTAURACIÓ DE LES CAMPANES DE L'ESGLÉSIA DE MOIXENT 2006-2007 (E)

Els Campaners de la Catedral de València volteJen les campanes en Moixent

Les campanes de Moixent, tornaren el passat dia 4 de maig al campanar, després d'haver sigut restaurades i de la seua benedicció el diumenge dia 29 d´abril.

La grúa va baixar en primer lloc la maquinària del rellotge, que fou traslladada a un magatzem de l´ajuntament. Després, a les 11 del matí, la grúa començà a pujar la campana Cor de Jesús i Santíssim Sacrament, per dur-la fins a uns 22 metres d´altura, davall l'atenta mirada de molts moixentins. Tot seguit va pujar la campana Sant Antoni, seguin-li la de les Santes Relíquies, la històrica (Sants Pere, Isidre, i Antoni), Santa Maria Mare de Déu i finalment la de Sant Pere Apòstol. Les sis foren muntades aproximadament en 4 hores.
Al dia següent es posaren el batalls, per permetre que sis membres dels Campaners de la Catedral de València, el diumenge dia 6, inauguraren manualment els nous bronzes.
Els campaners van fer alguns tocs, els quals emocionaren al públic assistent, que aplaudí en diversos moments i que va omplir la plaça de l´Església i la plaça de l´Ajuntament.
Els tocs començaren a les 11:30 del matí fins a les 12, moment en el qual començà la Missa de les Promeses del Baptisme per als xiquets que aquest any prenen per primera vegada la Comunió.

Durant eixa mitja hora es va interpretar el toc de les majors solemnitats de la Catedral de València, el "Cor de Primera Classe". Una vegada va terminar, durant els últims cinc minuts abans de la Missa es va fer el primer Vol General de les 6 campanes.
Durant la consagració fou voltejada solemnement la campana Sant Pere Apostol, i finalment al finalitzar la Missa els bronzes també foren voltejats amb diverses combinacions de vols, quedant així inaugurades les campanes.

(Escrit per Felipe Sanchis Tárrega el dia 6 de maig de 2007)

Ací tens un dels Voltejos: http://www.youtube.com/watch?v=hUrPGu4kmlU