16 de febrero de 2014

TREBALLS VOLUNTARIS (22): ACTIVITATS EN LA CASA RABOSA

El dissabte dia 15 de febrer, a les 15 hores ja estàvem camí a les Alcusses, amb la il·lusió i l'interés de desastranstar una part del garatge de la Casa Rabosa, que setmanes abans Felipe i el Rector van trobar en dos caixes guardades uns candelabros xicotets d’altar.

Tal i com no havia indicat D.Antonio, vam anar en el cotxe de Felipe: Juan, Manuel i Sergio García, els quatre proveïts de roba per a estes tasques. Una vesprada magnífica quant a temperatura, lluminositat, i poc vent.  El corcó anava acampant a gust en taburets, cadires, fustes, bancs…  Hem seleccionat el d'usar i tirar i apartar-ho en una zona per a després poder en un moment adequat, cremar-ho i llevar així la propagació de més plagues de corcons. 
L'ambient amistós afavorix l'alegria i els moments divertits. També la falta d'experiència i atenció causa sorpreses que provoquen l'esglai i la rialla divertida: Manuel per exemple al traure les caixes amb els candelabros i altres coses religioses, a l'alçar les caixes es van trencar per la base, precipitant tot el que tenia la caixa, i ens va fer somriure al veure la seua cara de sorpresa amb les dos mans alçant les caixes buides ja i sorprenent l'escampada que havia fet. 
A l'arreplegar el que hi havia en les caixes vam trobar: una menuda pila d'aigua beneïda, candelabros amb fanals de vidre, candelabros d'altar, una creu, i per sorpresa una matraca de mà i un rajola encara que no sencer dels quatre ceràmiques que formen una estació de Via Crucis o dels Misteris del Rosari que inexplicament van desaparéixer.  Tant esta peça de ceràmica com la Matraca s'han portat a la Parròquia per a netejar-les i tractar-les per a conservar-les.

Abans i després
Satisfets i divertits, tornarem al poble a les 17 hores, amb el compromís de tornar, ja que teníem ganes de cremar com més prompte millor totes les fustes seleccionades. 

Al veure el calendari de cremes, parlarem de tornar al següent dia, diumenge 16, a la vesprada a la mateixa hora i així va succeir.
Aprofitant la vesprada favorable per a la crema, vam traure al descampat les fustes del garatge i del teleclub i vam encendre la foguera, en una vesprada sense sol, totalment coberta de núvols i fins amb boires baixes en les muntanyes.  Poblada de plovisqueig sense a penes vent i molt adequada per a la tasca de cremes.  Ens hem proveït d'aigua per a si sorgia algun impreset. 

Oberta la Capella per a airejar-la hem traslladat alguns objectes que trobarem en les caixes perquè en els pròxims dies seleccionar-los per a netejar-los.
També Juan va estar podant uns arbres que entorpien el camí al garatge, i es neteja la vorera. Tasques de manteniment necessàries per a la conservació.

Apagat el foc, tornarem contents de la nostra aportació a estes llabors que poden contribuir a una recuperació de la Casa Rabosa que en el seu moment va agafar moltes activitats pastorals de xiquets i jóvens i potser en el futur puga ser novament un lloc propici per a les mateixes

Tenim algunes tasques ja pensades per al manteniment de la Casa Rabosa com envernissar les portes i la Creu  del camí que dóna a la Casa, així com acabar d'organitzar el garatge i el teleclub.  Si vols unir-te a nosaltres ens ho comentes.

Va ser un diumenge complet perquè al matí també tal com ens va demanar el Rector, traslladem en el cotxe de Felipe, els aliments arreplegats en l'Església Parroquial fins al Centre de Distribució d'aliment, per a repartir-los.