26 de agosto de 2013

VISITES GUIADES AL CAMPANAR: SEXTA EDICIÓ

Dins dels actes programats per a les Festes Patronals, dedicades al Santíssim Crist de la Mont Calvari i a les Santes Relíquies, l'Associació Campaners de Moixent, organitza com en els últims cinc anys, Visites Guiades al Campanar de dilluns a divendres de 17:30 a 18:30 hores.

Van ser 224 visitants.  El segon any mes visitat, després del primer (2008).  
Destacar que van pujar dos persones d'Austràlia que passaven les vacacions amb uns amics; i també la visita de l'Alcalde de Moixent i dos Regidors: de Cultura i el de Turisme. 

Qualsevol classe de gent: Moixentins i visitants, des de xiquets menuts, jóvens i gent major,  en grups de 10 a 12 persones, han pujat els 82 escalons fins a arribar a la Sala de les Campanes, i  manifestaven la seua alegria per pujar a la Torre Campanar, un dels llocs més emblemàtics i volguts del poble,  i també per les explicacions que Campaners de Moixent, sobre les huit campanes (Sant Jaume, Sant Antoni, Sagrat Cor de Jesús-Santíssim Sacrament, Nieves, Santes Relíquies, Sant Pere-Isidre Llaurador-Antoni, Santa Maria Mare de Déu i Sant Pere Apòstol) i la Matraca, així com els tocs i la seua funció. 

Han mostrat un gran interés i sorpresa pel que veien i escoltaven, inclús hi ha hagut gent que ha que en els anys anteriors ja havien pujat. Ha sigut general el desig de tocar alguna campana, de manera particular la més gran del campanar, dedicada al Patró Sant Pere Apòstol que arrancava els crits d'esglai. 

També els visitants han pogut contemplar la panoràmica des de la Sala de les Campanes cap al poble i el que queda de Castell i la Torre Mora, i fer-se fotos. Tots mencionaven el bon aire que cap a en la Sala de les Campanes.

També abans de pujar van poder veure en la base del campanar,  la imatge de Santa Bárbara patrona dels campaners; una peça de ceràmica de l'anterior bola que corona el campanar; la primera esfera del rellotge del campanar, 3 batalls antics de campanes, una matraca semblant a la tradicional.
Durant la Visita també hi havia en una taula diversos fullets publicats per l'Associació, i que els visitants han pogut mirar i emportar-se.

Agraïm als visitants la paciència que van mostrar en la Capella del Santíssim Sacrament abans de pujar, a l'espera que abaixaren els que estaven en la sala de les campanes. 

Les Visites Guiades al Campanar, és ja un servici consolidat durant la setmana de Festes Patronals, molt ben acceptat pels Moixentins i visitants. 

Este estiu a més han pujat els xiquets que estaven en l'Escola d'Estiu que organitza la Creu Roja, que també van rebre les degudes explicacions; així com un grup de jóvens.

Gràcies  ha que s'ha publicat l'horari de les Visites  en el Llibre de Festes, i en el fullet “els estius a la vila”; també a la Policia Local a través de la Megafonia pública, i al Rector de Moixent, qui en les Misses del dissabte i del diumenge, va avisar de les visites.