29 de agosto de 2013

NOTICIA EN EL PERIÒDIC "L'INFORMADOR" EL DIA 24 D'AGOST DE 2013

L’Associació de Campaners de Moixent organitza noves visites guiades al campanar de la parroquia Sant Pere Apòstol

AVAN
L’Associació de Campaners de la localitat valenciana de Moixent ha organitzat visites guiades al campanar de la parròquia Sant Pere Apòstol durant aquesta setmana amb motiu de les festes patronals en honor al Crist de la Muntanya Calvari i les Santes Relíquies.
Durant les visites, organitzades per sisè any consecutiu per l’Associació de Campaners de Moixent, els assistents han pogut conèixer “el nom, descripció, tocs especials i peculiaritats” de cadascuna de les vuit campanes i “la matraca” que formen la torre, segons han indicat a l’agència AVAN fonts de l’associació.
Així mateix, membres de l’associació mostren als visitants la imatge de Santa Bàrbara, patrona dels campaners, situada als peus del campanar, així com diferents peces destacades de la torre, com “els batalls originals d’algunes campanes o la peça de ceràmica que coronava el campanar des de 1928 “.
El campanar de la parròquia Sant Pere Apòstol va ser construït al costat del temple entre els anys 1881 i 1889. En 1924 va ser enderrocada i reconstruïda una part de la torre, la nova estructura va ser beneïda el 28 de gener de 1928. Igualment, el campanar ha estat intervingut en diverses ocasions, l’última d’elles l’any 2007.