7 de agosto de 2013

ARTICLE DE L'ASSOCIACIÓ CAMPANERS DE MOIXENT, PUBLICAT EN EL LLIBRE DE FESTES PATRONALS 2013

LA NOSTRA WEB DE CAMPANERS

En data molt significativa per als cristians, el 24 de desembre, del 2012, Campaners de Moixent, estrenava una nova web: http://campanersmoixent.blogspot.com.es/. Encara que la nostra presència en internet es remunta al 9 d'agost del 2007. 

Els nostres inicis van ser dificultosos i molt treballosos: acceptada la proposta de l'associació, per part del regidor de Cultura, comencem a funcionar en la biblioteca pública, atenint-nos al seu horari.  Pacientment, però amb molta il·lusió, vam  confeccionar la plantilla i els apartats, oferint continguts, publicant novetats, i pàgines de campaners de la nostra Arxidiòcesi entre altres.

Al llarc d’estos cinc anys (2007-2012) es van sobrepassar els 85.000 visites a la primera web (que ja no està localitzable en internet), per a consultar els programes de tocs, articles, reflexions, comentaris sobre les festes, i tot això en una varietat de possibilitats que se’ns  anaven ocorrent, notícies que apareixien en els mitjans de comunicació entorn de Campaners de Moixent, apartats nous (Abreviats, Pròximament, Treballs Voluntaris, Vida Parroquial, Institucional). 

Tots estos continguts es podien veure en internet fins al 18 de desembre del 2012, en què, per error, va resultar suprimida la web, i es va decidir una altra pàgina.  Llavors, ens vam adonar de la gran quantitat d'articles i fotografies que havíem oferit a través d'internet als que ens visiten i que ja no és possible veure.  Per sort, eixes publicacions i altres les anàvem imprimint i les conservem arreplegades en els anuaris, de cada any.  Si algú tinguera interés facilitaríem la consulta de tals anuaris que es conserven en l'Arxiu de l'Associació.

A pesar de les dificultats constatem les posibilitats que ens ha donat i dóna internet, per a complir un dels objectius importants de l'Associació reflectits en els Estatuts: "3.- Publicar las investigaciones en medios escritos, internet, etc. …7.- Crear y promocionar la propia web”.

Amb renovada il·lusió estem dedicant esforços a oferir en la nova web http://campanersmoixent.blogspot.com.es/ els programes de tocs, notícies reflexions, que anem elaborant, etc.

El titol és CAMPANERS DE MOIXENT sobre fons roig, igual que les nostres camisetes que és el color litúrgic del Titular del nostre temple, el martiri de Sant Pere Apòstol, temple a què servix el nostre Campanar.  S'observa, de seguida, que la pàgina la constituïxen dos columnes: la més ampla, oferix les notícies amb fotografies; i la mes estreta, a l'esquerra, algunes breus notícies de la Parròquia, l'Arxiu del Blog on estan totes les publicacions de cada mest i de cada any, i així és fàcil trobar qualsevol informació que interessa. 

En la mateixa columna hi han, en quatre xicotetes finestres, els útlims vídeos pujats a Youtube,  el nombre de visites i un traductor.  Cada vídeo oferix la possibilitat de veure i escoltar l'execució de voltejos i tocs que realitzem manualment, així com a voltejos de campanes d'altres poblacions i notícies en les televisions realitzades a Campaners de Moixent, amb la qual cosa teniu la possibilitat de veure en directe les nostres campanes, i d’escoltar-ne el so.   Seria magnífic que els nostres moixentins i moixentines majors, i poc familiaritzats amb la informàtica, i als impedits i malalts, se’ls oferira la possibilitat de veure les nostres noticies i escoltar les campanes.  En moltes famílies, jóvens i xiquets podeu oferir eixe servici.  Si escoltes tocar les campanes i no saps per què estan tocant i a què convoquen, i tampoc tens la revista Consueta, n'hi ha prou amb consultar la web: allí hi  trobaràs la resposta.

També en Youtube, en el canal (felipesanchis) podeu vorer tots els videos, i en el Facebook podeu posar “m’agrada” en la pàgina de Campaners de Moixent, per estar més al corrent de la gran quantitat de noticies de la web.

Innegablement, l'atenció a la web ens reclama molt de temps, però el dediquem amb satisfacció, perquè és una finestra oberta a les nostres llars, a les llars de moixentins que viuen lluny del nostre poble durant l’any, i al món sencer.  Contribuirem també, així, a donar a conéixer alguns dels nostres costums, festes i tradicions del nostre amat poble de Moixent.

L’Associació Campaners de Moixent, desitja bones festes per a tots, moixentins i visitants!