10 de enero de 2015

ABREVIATS SETEMBRE – DECEMBRE

Visita per els campanars de Xàtiva: El dia 6 de setembre Felipe va estar gravant en els campanar de diferents parroquia de Xàtiva el volteig de campanas el dissabte 6 de setembre en els avisos de missa. Agraïm als Rectos d’estes  Parroquies el poder pujar a la Sala de les Campanas i així mostrar per internet els sons de les campanes de la capital de la Comarca, a més d’actualizar les campanes, ara sabem que en l’església de Sant Pere la campana gran dedicada al Titular de l’església esta bada, en l’Església de la Merced i Santa Tecla la campana gran no volteja per que te el batall trencat, i a més Felipe va pujar al campanar de l’església dels Sants Joans on hi han dos campanas, faltaba una per actualitzar dedica a la Verge de Fatima.
Església de la Mare de Déu del Carme https://www.youtube.com/watch?v=29L03A6Pvms
Església de la Merced i Santa Tecla https://www.youtube.com/watch?v=2swCWIVlMMY

La Mare de Déu dels Desemparats en Xàtiva: 11 i 12 d’octubre l’imatge peregrina de la Mare de Déu dels Desemparats va estar en les parroqquies de La Merced i Santa Tecla i Sants Joans de Xàtiva. Felipe es va apropar el dissabte 11 per la nit però es va suspendre la processó per la pluja, i al dia següent torna a anar amb els pares (i a més estaba Lorenzo) i va poder portar un rato l’imatge de la Patrona dels Valencians. 

Senderisme: El dia 9 d’octubre a les 15hs, Felipe, Sergio Garcia i Manuel amb un amic de Vallada vam pujar al Penyó de Vallada a 649 metres. El dia 21 del mateix mes Felipe, Sergio, Lorenzo i Manuel vam anar al Castell de Montesa aunque estaba tancat, i el dia després, 22 d’octubre vam pujar Felipe, Lorenzo i Manuel a l’ermita de Santa Anna de la Llosa de Ranes a 345 metres.

Felicitació: Felicitem al campaner de Sagra Vicent Femenia que el dissabte  22 de novembre va rebre el ministrerid’Acolit.  Ens alegra que continua responent fidelment a la crida del Senyor.

En la Font de les Arenetes En el mati del dia 25 de novembre el Rector En Antonio i Felipe pujaren amb el cotxe per la carretera de Navalón fins al quilòmetre 10. La baixada a peu va ser suau, creuem el costat del riu i s'arriba per un camí a la bassa amb l'aigua mes o menys per la meitat i molt poblada de "voga" que s'usa per a les cadires.  La vegetació fresca i lluminosa per la recent pluja i uns passos avant esta la Font.  Amb profunda admiració queda el Rector davant de la font de pedra tan ben llaurada i gravada amb els signes de la Sagrada Família (una de les mas antigues del municipi de 1776).  No manava aigua signe de la sequera, però si hi havia humitats pels marges.  Vam pujar fins a la Casa dels Arenetes en ruïnes i camps de la contornada.

Anuari nº7.  El dia 4 de desembre, festa de Santa Bàrbera, patrona dels Campaners, s'enquaderna l'Anuari 2014, informació que recopila desde el 4 de desembre de 2013 al 3 de desembre de 2014.  Informació dels articles publicats en la web, noticies en els periòdics, programes de tocs... Esté any  s'ha publicat en la web unes notes sobre l'església parroquial que també estan en l'Anuari, i també la documentació de les subvencions del Programa de Setmana Santa 2011 i sobre la Restauració de l'Expositor del Reliquiari

Vigilia d’Oració de jovens Com a jóvens participarem el divendres 12 de desembre Felipe, Sergio i Manuel. Experiència gojosa de trovada juvenil en ambient d’espiritualitat, amistat sincera i entrañable.  Compartirem l’oració, cants i diàlgegs. Vam poder saludar com Arquebisbe de València al Cardenal En Antonio Cañizares a qui Felipe ja coneixia de coincidir una vegada en Ontinyent i que li mostra la fotografía.  Ens alegra saludar al President de la Comisió de Joventud En Oscar Benavent, al Secretari del Cardenal En Alvaro Almenar, als Rectors de Canals i de Chella i saludarem a los Hermanitos del Cordero que també estaven en la Vigilia.

Visita al Monestir de los Hermanitos del Cordero: el dissabte 13 de desembre Felipe i els seus pares anaren a Visitar i vorer com va la construcció del Monestir de Lummen Crucis de los Hermanitos del Cordero estan construint en terme de Moixent.  Al costat en terme de Enguera estan las Hermanitas del Cordero.  Gràcies a los Hermanitos van mostrar a Felipe la campana que colocar en l’espadanya de la Capella, una campana que regala una persona de Anna  a los Hermanitos i pesa 5kg.  Moixent amb esta campana te 14 bronzes.

Angelus tradicional: A fi d'alleujar l'impacte dels tocs en la Torre Campanar i de tornar a realitzar els tocs tradicionals, a partir de l'Àngelus del migdia del dia 23 de desembre es realitza el Toc tradicional de l'Àngelus amb la campana Santa Maria Mare de Déu. A l'alba a les (07:30), al migdia (13:00) i al capvespre (20:00), amb tres campanades, deixant un espai entre cada una per resar i al finalitzar tres batallades seguides

Incident en la Campana “El Jaume” del Micalet: El dia del Naixement de Jesús, en el campanar de la Catedral de Valencia (Micalet) es va desplomar la campana “El Jaume” sobre la tarima de madera situada baix en la sala, fundida l’any 1429, amb un pes de 1750kg.  Afortunadament no s’ha tingut que lamentar ninguna desgracia humana.   Estem els campaners amb tristessa de lo succeit, donem el nostre suport als Campaners de la Catedral com a manifestat en la Federació Valenciana de Campaners. Confiem en el bon criteri dels Campaners de la Catedral de València i del Capítol de la Catedral de València, per a la restauració d’una campana de un gran valor històric, patrimonial i també sentimental.