3 de octubre de 2013

ABREVIATS: SETEMBRE

Fotocopies: A principis de setembre, gràcies al Regidor de Cultura de l’Ajuntament de Moixent, em fet unes fotocopies de les publicacions de l’Associació que deixem per als visitants en les Visites Guiades al Campanar durant la Setmana de Festes Patronals d’agost.  Gràcies.

Campaner-guia de visitans a l'Església Parroquial: Dins del programa de rutes de "La Diputació per l'ocupació hotelera" a Moixent han vingut excursions els dies 9, 16, 23 i 30 de setembre.  Felipe Sanchis realitza de "Guia Parroquial",qui amablement els va acollir per a explicar algunes coses sobre l'Església Parroquial, a fi de que pogueren apreciar millor esta realitat del nostre Patrimoni HIstòric-Religios.

Dos campanes en la Masia l’Altet de Garrido:  El diumenge 22 Felipe i la seua mare,   passetjant i fent unes fotografíes per les Alcusses, es van assabentar de la existencia de dos campanes en l’Altet de Garrido (prop de l’Ermita de la Puríssima Concepcio de la Casa Rabosa).   Una campana data de 1892  i l’altra es anepigrafa, tenen quasi la mateixa mida. 

Visites per pobles de la Comarca “La Costera”.  Felipe va estar gravant en els campanars de diferents pobles de la Comarca el Volteig de Campanes: El dia 6 de setembre en Rotglà i Corberà amb motiu de la Misa del Crist de la Veritat; el 8 en La Llosa de Ranes per ser la Nativitat de la Mare de Déu la Titular de l’Església; i el dia 29 en Aiacor amb motiu de la Baixà del Crist del Calvari a l’església.   Agraim als Rectors d’estos pobles el poder pujar al campanar i aixi mostrar per internet els sons de les campanes d’estos pobles.
Video en Rotglà i Corberà: http://www.youtube.com/watch?v=z-_--81jPRo

Felicitació: El dia 28, els Campaners d’Albaida,  van fer l’acte de Presentació del Bé d’Interes Cultura Immaterial del Toc Manual de Campanas, un homenatge a les persones, i una Exposició “Sons i Llums”.  Els felicitem i  els desitjem unes bones festes en honor de la Mare de Déu del Remei.