5 de mayo de 2023

CAMPANES VALENCIANES TOTES A UNA VEU: VISCA LA MARE DE DÉU

El nostre Arquebisbe N’Enrique en una carta signada el dia 27 d'abril dirigida a les Parròquies, a tots els sacerdots, anuncia els actes del final de l'any jubilar amb motiu del l Centenari de l'a Coronació de la Imatge de la Mare de Déu dels Desamparats, convidant-nos a compartir una acció de gràcies a Déu per l'acció de la Verge Maria a la nostra Església Diocesana, a qui de manera particular venerem amb el titul multisecular de Mare de Déu dels Desamparats.

Els actes commemoratius seran el dissabte dia 13 i que consisteix en una missa en la Catedral concelebrada a les 9:30hs i el trasllat de la imatge original al Pont del Real per a un acte commemoratiu del I Centenari.
L'Arquebisbe posa en relleu el seu desig que els sacerdots concelebren dita  missa i acompanyen la imatge en aqueix trasllat, com a signe de comunió sacerdotal diocesana, i notem en els sacerdots també estem representats els cristians de cada comunitat.

En aquesta carta també diu “Os pido también que ese día, en todas las parroquias e iglesias de la Diócesis,  las 12 del mediodía, hagáis voltear las campanas como signo de gran fiesta  y alegría por el centenario de la Coronación”.

Nosaltres tenim la celebració el diumenge 14 que enguany coincidix amb la Renovació de les Promeses del Bateig dels xiquets i xiquetes que recibirán per primera volta la Comunió, será en la missa de 12h.  Per tant a dita missa es convocara amb el Repic de la Mare de Déu i Volteig en el primer toc de la  voltejant la “Santa Maria Mare de Déu” i entre les imatges de Moixent de la Mare de Déu que té gravades esta la Mare de Déu dels Desamparats que hi ha en l’església de Moixent. Però en atenció al que el nostre Arquebisbe ens ha indicat, el dissabte dia 13 es fara després del toc de l’Angelus un Volteig de Solemnitat.

Aprofitem per a recordar com publiquem el dia en la nostra web el 10 de juliol de l’any passat que Moixent també col·labora per a sufragar la Corona de la imatge segons consta en el Llibre ““Cronica de la Coronación de Nuestra Señora de los Desamparados”. Valencia 1923.   “sobre las joyas de oro que se entregan p.151 un Matrimonio de Mogente, una onza de oro, p.175  una familia de Mogente, una onza de oro.    p.676 en la relación de los donativos en metálico para las fiestas de la Coronación Vicenta Vila de Mogente 20ptas.     p.803 afueras de Valencia y pueblos de la Región. Mogente 55,10ptas”

Alguns moixentins i moixentines als quals ens hem referits van fer una aportació personal econòmica per a contribuir en aqueix esdeveniment de la Coronació, també fem una aportació personal que en aquest cas consisteix a accionar manualment les campanes com a signe de festa i alegria dedicat a la Mare de Déu dels Desamparats, i les campanes del campanar de l'església de Moixent que podran no sols la seua energia sinó el seu cor ple d'afecte i de devoció a la patrona dels valencians i valencianes, procurant que cada volta de cada campana siga un bes i un aplaudiment que li dirigim a la Mare de Déu dels Desamparats.

Campanars tots a una veu: Visca la Mare de Déu