13 de mayo de 2023

MUSEU PARE MORENO: VITRINA PER ALS LLIBRES DEL MARTIR RVD.EN JUAN JOSÉ CALABUIG REVERT

Es tracta del sacerdot màrtir Rvd.En Juan José Calabuig, qui va cultivar l'escriptura, sobretot en la seua especialitat de Dret Canònic, però també va realitzar altres escrits de reflexió cristiana i de caràcter històric-artistic.

Hem procurat buscar-los i adquirir-los perquè la nostra parròquia, el nostre poble, dispose d'ells, perquè constitueixen una font molt valuosa per a conéixer-li.  Sacerdot exemplar en la seua dedicació ministerial. Testimoni fidel de la fe en Crist fins a donar la vida.

Oferim una mostra de 10 llibres en el Museu Pare Moreno, cinc d'ells amb la seua dedicatòria. Acompanyen als llibres una breu biografia del màrtir En Juan José Calabuig

En substitució de l'anterior taula amb vitrina, per a la seua adequada presentació necessitàvem una vitrina que facilitara la seua visualització adequada, comptant amb les limitacions del local, es tracta d'una vitrina de metacrilat amb tres estants de cristall, les seues dimensions són: 1m d'alta 1’50cm de llarga i 40 d'ampla.  Va arribar el 8 novembre regal d'un sacerdot amb motiu del seu aniversari d'Ordenació Sacerdotal i es situa en la part dreta entrant a la Capella.

Podràs veure allí adequadament alguns exemplars dels llibres de Calabuig, signe clar de la seua gran dedicació als estudis i a la investigació cultural: moixenti il·lustre en el seu bon fer.

Amb la mostra dels seus escrits volem contribuir a la seua feliç memòria entre nosaltres, evitant el desagraït oblit del seu bon fer i el seu exemplar viure.

Recorda que pots visitar el Museu Pare Moreno esta obert el primer i segon dissabte de cada mes de 18 a 18:30hs, o posante en contacte amb l’Associació Campaners de Moixent, i este mes de maig també estará obert el diumenge dia 28 de maig, ja que es celebren les eleccions.