13 de septiembre de 2015

SEGUINT LA LITÚRGIA AMB CÀMERA I TELEVISIÓ

Amb el ferm proposit d'anar millorant i completant les instal·lacions i complements que faciliten el treball de campaners, durant mes de tres anys preguntant, demanant pressupostos i sol·licitant informació, hem trobat una solució que ens pareix viable, adequada a les nostres necessitats i possibilitats econòmiques. 
Es tracta d'una càmera que transmet a una pantalla de televisió el desenvolupament dels actes litúrgics en imatge i so i així podem seguir l'acte litúrgic i ajustar els tocs com per exemple el toc d'Alçar a Déu, així com inicis i finals d'actes solemnes.Igualment fonamental en el “Glòria” de la Vigília Pasqual del dissabte sant, el Volteig més important del tot l'any, així com el “Glòria” del Dijous Sant.

Com hem realitzat el toc fins ara? Felipe en l'Alçar a Déu es col·locava en el corredor que dóna a una de les bovedes laterals i sentía el que podia de la missa i en el moment del  cant del Sant tirava a córrer 44 escalons en uns segons fins a la Sala de les Campanes, i altres vegades pel mòbil, ens anàvem comunicant.


A realitzat la instal·lació nostre amic Jairo Molina, de Bocairent, qui primer visita l'església i el campanar el dia 13 d'agost, per a calcular i preveure on col·locar la camera i el cablejat i poder oferir uns càlculs aproximats.  Ens va paréixer molt apropiat la seua proposta i ens decidirem a executar-la.

El dilluns dia 24 d'agost acabades les Festes Patronals, a les 10 del matí, s'encimbelle a la cornisa de la nau davant de l'abisme d'eixa altura i va procedir a la instal·lació de la càmera,  endolls i cables, labor que li ocupe tot el matí.  El Rector s'espanta al veure-ho al matí en la cornisa tan tranquil realitzant el seu treball, tant és així que fins a Felipe al vorer la tranquilitat de Jairo, va estar uns segons també en la cornisa.  Vam estar compartint tot el dia amb Jairo, els campaners Felipe, Lorenzo i Sergio.  A les 14 hores vam anar a dinar, i al finalitzar, instal·la la pantalla de televisió en la Sala de les Campanes en el finestral on estan les dos campanes procedents de les Alcusses, on no sol ploure, i arregla els cables per la bóveda.

Ja a les 17:30 va poder el Rector situar-se en l'Altar i parlar per la megafonia i vam poder comprovar el bon funcionament de la instal·lació.   Moment intensament desitjat perquè facilitara la nostra llavor i garantira la nostra perfecta sintonia amb els actes litúrgics. Altra volta, Jairo ha demostrat la seua competència i el seu bon fer. 
Acabats els treballs i oferint indicacions i instruccións per a accionar i apagar el sistema sobre el seu manteniment, Jairo va ser saludat i felicitat pel Rector i finalment accepta firmar en el Llibre d'Honor de l'Associació, (pròxima notícia) en altre dia important per a l’Associació Campaners de Moixent festa de Sant Bertomeu Apòstol.  Al dia després per el mati, el Rector va pujar a la Sala de les campanes per vorer tota la instal·lació i la pantalla de televisió.

Ha acabat així, l'etapa en què funcionàvem a base de carreres, i de iniciar el toc sense alé i l'etapa dels vaig mobils que amb les presses i nervis es bloquejaven.

No obstant el Rector insistix a continuar pujant i abaixant el campanar perquè és un exercici que és molt beneficiós per a la nostra salut, cosa que farem per a tancar les portes del cancell…