1 de septiembre de 2015

ABREVIATS: DE GENER A AGOST

Festes Canals 2015: El dia 16 de gener Vespra de Sant Antoni Abat, Felipe Sergio y Manuel vam anar a Canals a vore com l’any passat, la foguera de Sant Antoni, la més gran del mon.  El dia litúrgic Felipe també va poder estar al final de la multitudinaria processó en honor al Patró i Titular de l’església de Canals.

Invitació de l’any del 400 aniversari del Campanar d’Albaida:  vam rebre una invitació per part dels Campaners d’Albaida, per a assistir a la Inauguració del 400 aniversari del Campanar el 20 de febrer, un acte que va ser presentat el llibre “Breve historia de la Villa de Albaida” i es va presentar el “I Concurs de Fotografia “Campanar, Campanes, Campaners i Tocs d’Albaida”. Enhorabona per este 400 Aniversari!

Estampa de la Plegaria per a l’Arxiu: La Pregària al Santíssim Crist del Mont Calvari composada per Emilio Buenaventura Pérez, la parròquia des de 2013 l'ha incorporat per a resar els fidels comunitàriament en algunes ocasions.  En internet Felipe la va trobar en internet per casualitat la estampa que es va realitzar en 1954, així que la compre i ara es troba en l'Arxiu Parroquial.

Campaner-guia de visitants a l’Església Parroquial: el dia 16 d’abril, Felipe Sanchis va fer de “Guia Parroquial” a una excursió de Paiporta que van vindre a Moixent i van voler visitar el Temple Parroquial; així com el dia 21 de maig a les "Ames de Casa" de Canals.   Felipe els va rebre i explica algunes coses de l’Església a fi de que pogueren apreciar el nostre Patrimoni Històric religiós.

Felicitació a Ximo Silvestre: El dia 16 de maig va rebre l'orde de Diaconat el campaner d'Ontinyent Ximo Silvestre. La nostra més sincera felicitació que ja li vam dirigir en el seu dia.

Manteniment de canals en les teulades: en el mes de maig Felipe va procedir a netejar una de les canals que estar propera a la Cúpula del Santíssim Sagrament que encara tenia terra de les obres de les cúpules; El buit de teules que falta en la teulada de l'Ermita del Calvari cobert habitualment amb uns plàstics resistix des de febrer del 2012 però finalment Felipe va haver de pujar el dia 17 de juny per a reparar-ho novament, al temps amb l'ajuda del Rector  i de Juan José Sanchis, s'aprofita per a netejar els rius de la teulada de l'Ermita.

Visita de campaners: El 11 de març ens va visitar Isaac Montell, campaner d’Atzeneta d’Albaida, per fotografiar el campanar per a dissenyar un cartell per a les Visites Guiades al Campanar.  El va acompanyar en la visita a la Sala de les Campanes, el  campaner Felipe explicant i conversant sobre les campanes, també va vorer la maquinaria del rellotge que s’encontra en les escales del Ajuntament.
El dia 30 de juny, Felipe i Joan Alepuz campaner de la Catedral de València van concretar per a fotografiar algunes campanes de la Comarca de “La Costera” que faltaven per identificar les inscripcions i que amb la càmera de Joan seria més facil. Vam pujar en el campanar de La Llosa de Ranes, en Xàtiva fotografiar les campanes de la Residencia “Hogar de San Antonio” de las Hermanitas dels Ancians Desemparats i la Ermita Calvari Baix.  Després vam anar a la Seu de Santa Maria i vam poder visitar el Museu de la Colegiata i pujar fins la Sala de les Campanes. Al baixar vam anar l’ermita de Genovés i després de dinar a les ermites de Llanera de Ranes, Torrella i Aiacor, i per finalitzar Joan va voler vindre a Moixent i pujar al campanar i fer també unes fotografies.  Gràcies a les fotografies de Joan se han pogut saber algunes inscripcions de les campanes i el any de fundició.

Defunció de Eduard i de Antonio Blasco:  Va faltar el 9 de juliol i al dia del soterrar va ser al següent en la Parròquia de la Misericordia de Campanar.  Vam saber la noticia per mitja del whatssap i també el Gremi de Campaners Valencians va enviar un correu electrònic a cada grup de campaners.  Eduard va organitzar la Trobada de Campaners en Campanar (València) l’ultima Trobada que va estar amb tots els campaners.   També el dia 13 de juliol va faltar Antonio Blasco Penalba el Sagrista d'Abaida i campaner durant més de setanta anys Descansen en pau.

Relíquies juntes de nou:  Els dies 13 i 14 de juliol Felipe va col·locar els Bustos-Reliquiaris de Santa Úrsula i Santa Còrdula davant del Reliquiari per fer unes fotografies tal i com estaven les Relíquies fins els anys 1970, totes juntes tants les primeres Reliquies que el P.Moreno va portar al Convent de Moixent en 1582 (Úrsula i Còrdula) com les Relíquies que va portar en 1587 (les del Reliquiari)

Imatge de Santa Teresa de Jesús: El 14 de juliol Juan José Sanchis, Joaquin Jorques i Custodio Jorques, van baixar en “la maquina elevadora” de Custodio la imatge de Santa Teresa de Jesús amb motiu del V Centenari del Naixement de la Doctora de l’església, i está col·locada a l’entrada de la Sagristia per a tindre-la de prop, apropar-nos al seu testimoni de santitat i acollir la seua enseyança com maestra d’oració.

Visita de Electrorecamp S.L.: El dia 7 d’agost ens va visitar Cesar per a instalar una nova cadena per a la campana Sagrat Cor de Jesús-Santíssim Sagrament que en els voltejos en honor a la Mare de Déu dels Àngels es va trencar, i medir els tirants de la truja de Santa Maria per a fer uns de més pes; així va vindre el dia 14 per el mati per a col·locar uns nous tirants a la truja, ara la campana es pot dominar més, també s’arreglen les agulles del Rellotge i unes correccions en els tocs de missa diaria.

Visita per pobles: El 19 de juliol Felipe va tornar a pujar al campanar de la Santa Creu de la Torreta de Canals i gravar un dels voltejos d’avís a missa que es realitzen a corda des de la base del Campanar, açi teniu el video: https://www.youtube.com/watch?v=sPVBcIIhWJg
El dia 4 d’agost  Felipe va acompanyar a celebrar una Eucaristia al Rector de Moixent a Chella en la Comarca de la Canal de Navarres, i va poder pujar fins la Sala de les Campanes i fotografiar les campanes.
El dissabte 29 d’agost Felipe y Sergio van anar de mati a Torre d’en Lloris on celebraben la Missa de la festa i van poder pujar al Campanar i gravar el volteig de la campana dedicada a la Mare de Déu dels Desemparats:  Vídeo: https://www.youtube.com/watch?v=YkI0Vqc4Wag