28 de septiembre de 2013

NOTICIA EN EL PERIÒDIC "L'INFORMADOR" EL DIA 28 DE SETEMBRE DE 2013

L’arquebisbe de València administra el sacrament de la confirmació en Moixent

●Primera visita de Osoro a Moixent
●Al finalitzar pujà al campanar i signà en el llibre d’honor dels Campaners

CAMPANERS DE MOIXENT

Ha sigut la primera visita de l’actual Arquebisbe de València, monseñor Carlos Osoro, a la Parròquia de Sant Pere Apòstol de Moixent, i feia més  de 18 anys que un arquebisbe de València no visitava Moixent.  Un esdeveniment molt desitjat i esperat per la feligresia de Moixent però en particular pels Campaners que en diversos encontres amb el Successor de Sant Pere a València li havia manifestat eixe desig.
Eren les 18:12, per fi l'Arquebisbe de València estava a Moixent!. Monsenyor Carlos Osoro saluda al Rector En Antonio i al President de Campaners de Moixent, pujant les escales i per iniciativa anava saludant els feligresos que anaven entrant al Temple.  Dins de l’Església, va pregar uns moments davant del Santíssim Sacrament i visità la Capella de les Santes Relíquies on va orar, i s'interessà del significat i la història de la pietat cristiana de Moixent entorn de les Santes Relíquies. 
Saludà als 19 jovens als qui anava a administrar el Sacrament de la Confirmació, amb gestos d'amabilitat.  En el Presbiteri s'apropà a veure de prop la fotografia del màrtir de la Fe el jove moixentí Rafael Vicente Cirugeda Tortosa, este dia recordavem el seu martiri, i la decoració del Presbiteri.
La participació dels fidels no va ser l'esperada, tenint en compte que al matí i abans de la Confirmació hi havia un enterrament.  En l'homilia comentà particularment l'Evangeli del dia, aconseguint una viva actualització del seu contingut per als jóves.  Una predicació admirable que capta l'atenció concentrada dels Confirmats i de tots els presents que seguien amb viu interés les paraules de l’arquebisbe. 
Al final de la missa després de la foto amb els 19 confirmats, el propi Arquebisbe expressà al Rector la seua voluntat d’acomiadar personalment a tots els presents en la celebració, situant-se en la porta del temple.  Després es fotografià amb alguns fidels, i també amb alguns membres del cor parroquial, catequistes, i amb alguns membres de l'Associació Campaners de Moixent.
En la Sagristia acceptà gustosament iniciar el Llibre d'Honor dels Campaners de Moixent, i acompanyat pels Campaners va pujar al campanari junt al seu Secretari.  En la base va veure la imatge de Santa Bàrbara, així com la primera esfera del rellotge de l'actual campanar entre altres peces.  En la Sala de les Campanes escoltà amb molta atenció les explicacions sobre les huit campanes i la matraca així com alguns tocs, i va gaudir veient els campaners tocar el "Vol dels Tres Grans".  Tot això amb fotografies i comentaris de felicitació i enhorabona.
En la Plaça de l'Església va veure Voltejar les huit campanes que li mostraven la  salutació d’acomiadament.  A les 21 hores pujava al vehicle per a tornar a València. 
D.Carlos va voler viure este esdeveniment amb sincera cordialitat, sense presses, i per tot això li estem profundament agraïts. Mai imaginàvem que ens tractaria amb tanta atenció i simpatia.