12 de septiembre de 2013

ABREVIATS: JULIOL I AGOST

Els xiquets de l'escola d'estiu visiten el campanar: El dia 10 de juliol, els xiquets de l'Escola d'estiu van mostrar un gran interés i comportament en la seua visita a la Sala de les Campanes.  van ser moltes les preguntes i molt grans els desitjos de tocar les campanes.  En grups molt ben organitzats i acompanyats pels monitors de la Creu Roja. La nostra mas sincera enhorabona per tan grata i animada Visita.

De guia de visitants a l'Església: El dia 23 de juliol, un grup de Júniors de Manises van visitar l’Església i van seguir amb interés les explicacions que Felipe Sanchis va oferir als assistents.  A destacar la seua fama tan organitzada, respectuosa de Visita a l'Església, signe clar de la seua bona formació cristiana.

Un grup visita el Campanar: Després de una proposta de Ivan Muñoz, visitava el dia 31 de juliol la Sala de les Campanes del campanar de Moixent, un grup de classes d'anglés.  Van escoltar amb interés la informació sobre les campanes i també van presenciar el toc de l'una i el de l'Àngelus.

Manteniment de Canals de les teulades de l'Església: El dia 29 d'agost després de la pluja torrencial, Felipe va procedir a netejar les canals laterals de l'Església, que inundades de fang, havia provocat inundacions en algunes vivendes confrontants a l'Església, de pas també es va arreplegar algunes teules trencades i bulles confrontants a la Cúpula del Santíssim Sacrament.

Felicitació: Amb satisfacció celebrem la notícia de la Declaració de Bé d’interés Cultural Inmaterial que a rebut el toc tradicional de les campanes a Albaida, Catedral de València, Segorbe i Castelló.  Ens pareix magnífic que les Institucions publiques reconeguen el gran valor cultural que conté el patrimoni campaner i els seus tocs, així com ens alegra poder contribuir també des de Moixent que eixos valors i interés cultural siga també una realitat en el nostre poble de Moixent: també és eixa una de les raons que ens anima a ser Campaners de Moixent.