12 de agosto de 2022

VOLTEIG MANUAL DE CAMPANES EN EL CAMPANAR DE LA SEU DE XÀTIVA

Campaners de Moixent hem estat presents en el voltejos per la missa Pontifical en honor a la Mare de Déu de la Seu, Patrona de Xàtiva, el passat divendres dia 5 d’agost, una ocasió solemnitsima en la que hem vollgut sumar-nos.  

Felipe Sanchis després de la invitació del campaner xativi Galo,  va participar junt als membres de Mestres Campaners i de Gabriel Rivera (Montehermoso, Cáceres) voltejant la campana Santa María de la Seu i Sant Josep. 

Primer es van alçar les campanes i així tindre-les apunt per a realitzar els tres voltejos d’avís a missa i al final de la celebració.

Van estar presents en els voltejos d’avís a missa, membres de la Junta directiva d’Amics de la Costera qui ens van donar l’enhorabona i també després en les xarxes socials.

El Campanar de la Basílica Col·legial de Santa Maria de la Seu de Xàtiva a més de les vint campanes del carrilló té una campana d’hores datada en 1665 amb un pes aproximat de 1765 situada en el cupulí; la sala de les campanes esta habitada per quatre campanes, sols tres es poden voltejar, la més gran Santa Maria de la Seu te un pes aproximat de 2.156kg, la quarta campana mes gran de la Comunitat Valenciana; i també en el Museu Parroquial esta la campaneta de senyals datada al voltant de 1530

Ha sigut un honor col·laborar en el inici del Any Jubilar que convocara a molts fidels a guanyar la gracia jubilar.amb motiu del I Centenari com a Patrona de Xàtiva de la Mare de Déu de la Séu i els 50 anys de la Coronació canónica de la imatge

Açi podeu vorer el segon  volteig https://www.youtube.com/watch?v=csXuW1NEBuU