9 de agosto de 2022

VISITES GUIADES AL CAMPANAR DE MOIXENT: DEL DILLUNS 22 AL DIMECRES 24 D'AGOST

Aquest any és la 14é edició de les Visites Guiades al Campanar de Moixent, però enguany sols realitzarem tres dies:  del dilluns 22, al dimecres 24 d'agost, pero amb mitja hora més,  es a dir, cada dia de 17:30 a 19 hores. 

Un servici que l’Associació Campaners de Moixent oferim de forma gratuita en la setmana de festes Patronals dedicades al Santíssim Crist del Mont Calvari i a les Santes Relíquies, i que enguany, per primera vegada, vam sumar un dia més, la vespra de Sant Pere Apòstol.
 
Una oportunitat per als moixentins i forasters de pujar a la Torre Campanar i seguir l'explicació dels campaners sobre cada una de les huit Campanes i la Matraca, així com alguns tocs que es realitzen.  
Visita animada amb comentaris i observacions, i en que es poden realitzar fotografies per a reviure "l'aventura" vixcuda.  

Campaners de Moixent, vos acollirem a l'entrada del Temple Parroquial.
En la base del campanar podreu vore la imatge de Santa Bàrbera (Patrona dels Campaners), dos batalls anteriors de campanes, una peça de cerámica de l'anterior bola del campanar, la primera esfera del rellotge del campanar amb números romans, una matraca semblant a la tradicional de ma i altra procedent de la Casa Rabosa.

També el quadre amb el nombrament de Campaner d’honor de Moixent del Pare Moreno i el quadre del llistat de Campaners/eres moixentins. 

Com a novetatat estará també la campana de la col·lecció particular de Felipe Sanchis dedicada als “Màrtirs del segle XX de Moixent” per si alguna persona vol probar el seu volteig amb batall lligat.

En la base del campanar estarán a disposició dels visitants diversos fullets editats per l'Associació i que els visitants poden emportar-se a casa.
Com els ultims anys, disposarem del "Llibre de Firmes"  per a tots el que desitgen deixar constància de la seua visita a la Sala de les Campanes, amb la seua firma i si ho desitgen algun pensament o dedicatòria.

El cartell d'enguany novament ha sigut el·laborat pel campaner de la Vall Blanca Isaac Montell seguint algunes indicacions de Felipe, on apareixen dos fotografíes: detall de la panorámica de Moixent des del finestral de la campana Santa Maria Mare de Déu, i  la primera impressió en arribar als últims escalons abans d’accedir a la Sala de les Campanes, veient els bronzes.

Recordem que fa tres anys (2019) va ser el tercer any més visitat.
Si sents curiositat o interés, durant tota la setmana de festes Patronals pots pujar al campanar.