22 de enero de 2016

AGENDA 2016: CONFIRMACIONS, CANDELARIA I SANT BLAI

CONFIRMACIONS: El Dissabte dia 30 de gener se celebrara el Sagrament de la Confirmació a 33 jóvens, la majoria nascuts l'any 2.000, és una aconteiciment molt important en la nostra Parròquia de Sant Pere Apòstol de Moixent. Adminsitrara el Sagrament el Bisbe Auxiliar de València Esteban Escudero. El grup de jóvens han realitzat la Lectura seguida de l'Evangeli de Marcos, dos vegades, a cor en ambient d'oració. Completant amb lectures pròpies de l'Advent-Nadal i esta activitat s'ha vist enriquida amb:
-Explicació de les pintures del presbiteri
-Rés de les Lletanies dels Sants del Reliquiari en la Capella de les Santes Relíquies
-Rés de la Pregària al Santíssim Crist del Mont Calvari, la majoria dels dies.
-Per a anunciar i explicar el 75 aniversari de la imatge del Santíssim Crist aprofitant la presència de la imatge en les festes es van reunir al voltant de la imatge.
-Visita i res d'Himnes cristològics en la Capilla del Santíssim Sagrament
-Visita al Museu Pare Moreno y rés de les Lletanies dels Sants del Reliquiari

Confirmacions, 30 de gener
-Tres Voltejos d’avís a missa de 19,  Sant Pere Apòstol. 
• A l’arribada de Monseyor Esteban Escudero, Volteig General.
-Toc d’alçar a Déu amb la campana Santa Maria Mare de Déu.
- Volteig General al final de la celebració.


PURIFICACIÓ DE LA MARE DE DÉU: El dia 2 de febrer se celebra la festa de la Presentació de Jesús en el Temple, o més popularment la Candelaria.   También es el dia de la Jornada de la Vida Consagrada.

En Moixent, en l’Agenda Parroquial de 1943 consta que es feia processó claustral.  Durant la Missa es beneïxen les candeles que després són portades a casa on es cremen durant l'any.  Està Festa ens fa fixar-nos en la Mare de Déu, per això Voltejara  la campana Santa Maria Mare de Déu.


Purificació de la Mare de Déu, 2 de febrer
- 13 hores.  Toc de l’Àngelus.  I Vol amb Santa Maria Mare de Déu.

- Tres Vols d’avís a missa de 19, amb Santa Maria Mare de Déu.


SANT BLAI:  Es el dia 3 de febrer. Sant Blai.  En Moixent té un carrer dedicat, en una de les fatxades del carrer te una ceràmica  representant el Sant, és una costum portar dolços i caramels de rebosteria per a beneir en la missa del Sant per ser Patró de les malalties de la gola. En l’Agenda Parroquial de 1950 diu “se da a besar la Reliquia del Santo y se cantan los gozos “antes de la misa se hacen bendecir los panes
En el Presbiteri es col·loca una xicoteta imatge de Sant Blai i la seua Relíquia datada en Roma en 1947 donació del Jesuita moixenti H.Luis Tortosa Palop, amb dos ciris. El Rector durant la Benedicció recorre totes les naus del Temple Parroquial aspergint l'aigua beneida sobre els dolços.  
El volteig de campanes son de Sant Antoni fins a Santes Relíquies, per ser Sant de Devoció Popular.

Sant Blai, 3 de febrer
-  13 hores.  Toc de l’Àngelus.  I Vol de Sant Antoni hasta Santes Relíquies. 

- Tres Vols d’avís a missa de 19, de Santes Relíquies.  El tercer Vol amb Sant Antoni hasta Santes Relíquies.