28 de diciembre de 2013

PER LLEVANT I PER PONENT TOT ES BONIC A MOIXENT (2): ALGUNES FONTS DE LA SERRA

El diumenge 15 de desembre, i despres de menjar els Campaners: Felipe, Lorenzo i Sergio Garcia, es van encaminar a la Serra de Moixent.  Vam deixar el cotxe en el quilometre 10 en una menuda explanada que hi ha, prop d'un senyal que hi ha a l'esquerra amb un camí que diu "Casas de Marco". 
Vam ser seguint tal camí fins que ja no tenia eixia fins parar en una casa, on vam veure la panoràmica del Barranc de la Hoz i una bassa d’on anava una Font estil abeurador de ramat o sequia.
Vam tornar quasi fins a l'inici del cami, i seguint un camí a l'esquerra costera abaix, prop d'una casa sentirem aigua.  Ens vam apropar i vam veure una Font amb una creu en la seua part frontal i a pesar de la llarga sequera tènia abundant aigua. No sabem com es diu dita Font (Font de Casas de Marco?). 
Font que té una Creu
Casa on está porp la Font que té la Creu






Font de la Casa el Racó



Vam tornar al cotxe, i com el dia 23 de novembre Felipe ja coneix el camí per a anar a la Casa el Racó aprofitant la vesprada vam ser novament perquè Lorenzo i Sergio conegueren la dita casa, i al saber que també té una font, descendir pel costat dret de la casa i després de llevar molta maleja que pareixia una selva , descrubirem un poc de la Font de la Casa el Racó.  Hauríem de freqüentar mes estos paratges per a evitar la total extinció davall la frondosíssima vegetació.  Si seguim sense transitar-los s'esborren tots els camins i fins a les fonts quedaren sepultades davall els alts matorals.
Després vam retrocedirr el cami (com pots vorer en el article publicat el dia 21 de desembre en esta web) fins anar a la Font dels Arenetes, i després vam pujar a la casa de Les Arenetes,  davant de la Casa hi ha una Font que desconeixíem. 

Font davant de la Casa Les Arenetes
Després de pujar les fotos en el facebook algunes persones s'han oferit a anar algun dia i indicar-nos algunes fonts més, abans que queden ocultes per la vegetació i desconegudes per a moltes persones.

En eixos bells paratges del Barranc de la Hoz, t'esperen refrescants aventures que reconfortaran els teus pulmons i expansionaren tot el teu ser.