26 de diciembre de 2013

AGENDA 2014: SANTA MARIA MARE DE DÉU

L'Església comença l'any celebrant a Santa Maria com a Mare de Déu, el dia 1 de gener, este mateix dia també es l’Octava de Nadal, i la Jornada Mundial de l'Oració per la Pau.

El poble Cristià de Moixent és profundament Marià.  En l'Església Parroquial, té quatre Retaulers amb altars dedicats, amb les advocacions de Puríssima Concepció, Mare de Déu dels Desemparats, Mare de Déu del Rosari i Soledat. Es pot contemplar una Assumpció, una Mare de Déu del Rosari del segle XVII, una del Carme i del Pilar; també en la Capella del Santíssim Sagrament: la Pietat presidix el Retaule major, també están les imatges de la Mare de Déu de Fatima i Nostra Senyora del Sagrat Cor.  Se celebra un Triduo a la Milagrosa i una festa a la Mare de Déu dels Àngels.    
En Moixent hi han varies ceràmiques on es representa a la Mare de Déu amb varies advocacións

 El Campanar de Moixent té una campana dedicada a la Mare de Déu amb el títol "Santa Maria Mare de Déu", este dia necessàriament té gran protagonisme, en atenció al seu títol perquè és una Solemnitat Mariana dins de les festes Nadalenques i que celebra la "Maternitat" de la Mare de Déu.  El bronze té gravades les imatges de la devoció Mariana Moixentina com són: Mare de Déu dels Desamparats, la Milagrosa, la Soledat i la Pietat, i també té l’anagrama de la Maria.
al ser l’ultima campana en parar en els voltejos amb altres campanes
 
La vespra es celebren dos misses: a les 18 hores, orientada la celebració amb xiquets; a les 19:30 hores, i el dia de la Solemnitat, primer dia de l’any, a les 12 hores.

A la mitja nit alguns jóvens moixentins i moixentines acudixen a la Plaça de l'Església, per a despedir l'any que acaba i acollir l'any que comença. Tots pendents del rellotge i del so de les Campanes, el Repic solemne de les 12 campanades de Sant Pere Apòstol emet un emotiu so carregat de sentiment, i en mig d'abraços i desitjos per a l'any que comensa.  Desde després de l’electrificació de les campanes (1975) es dona la benvinguda al nou any del Senyor, amb un Volteig de Campanes, una manera de que algun signe religiós estiga present en esta festa, per a recordar que només Déu és el Senyor del temps i de la historia.  Amb un Vol General de Campanes, començara l’any 2014, un any especial per a la Comunitat Parroquial de Moixent.


Vespra de Santa Maria Mare de Déu, 31 de desembre
- 13 hores.  Toc de l’Àngelus.  I Vol General.

- Tres Repics festius d’avís a missa de 18. Vol amb Santa Maria Mare de Déu. El tercer, Vol General.
-Toc d’alçar a Déu amb la campana Santa Maria Mare de Déu.

- Tres tocs d’avís a missa de 19:30.  Repic festiu  i Vol amb Santa Maria Mare de Déu.
-Toc d’alçar a Déu amb la campana Santa Maria Mare de Déu.
- Vol General al final de la celebració. 

Santa Maria Mare de Déu, 1 de gener
- 24 hores.  Vol General.

- Tres Vols d’avís a missa de 12, de Santa Maria Mare de Déu, el tercer toc,Vol General.
-Toc d’alçar a Déu amb la campana Santa Maria Mare de Déu.
- Vol General al final de la celebració.