4 de julio de 2024

CAPELLA-MUSEU: VISITES ESTIU 2024

Amb l'estiu augmenten les nostres possibilitats de descans i de compartir amb uns altres, familiars i amics, vivències que ens gratifiquen i ens enriquixen.
La Capella que queda del Convent (Museu Pare Moreno) obri la seua portes amb més freqüència per a acollir-nos en la companyia de records, notícies, efemèrides i altres, sempre en relació amb la vida cristiana a Moixent.

Durant l'any l'Associació Campaners de Moixent, obrim els dos primers dissabtes de mes de 18 a 18:30hs. oferint la possibilitat de visitar-ho i també per a procurar airejar-ho i vigilar el seu bon estat, tenint en compte les moltes humetats.

Ara durant el mes de juliol que acaba de començar, s'obri cada divendres de 22 a 23:15hs, i també durant el mes d’agost, així com el divendres de festes Patronals de 18 a 19hs.   En setembre, de nou, s’obrira els dos primers dissabtes de cada mes.

Si la teua última visita va ser en l'estiu anterior, 2023, este estiu trobaràs com a novetats (algunes d'elles ja publicades en esta web):
- Elements sacerdotals perteneixents al sacerdot Rvd.En Isidro Morant Garcia que estan des del dijous, dia 20 juliol de 2023
-Dos Peçes artesanes de terra santa amb motiu del 800 aniversari del primer betlem de l’história (des del 28 de novembre de 2023)
-Còpia literal dels Gojos en honor a Fra Cristóbal Moreno del Camino (des del 8 de gener de 2024)
-Altre llibre escrit per Fra Cristobal Moreno titulat “Libro de la vida y obras del Seraphico Padre Sant Francisco abreviado por Christoval Moreno… añadiosela vida y milagros del glorioso San Antonio de Padua y del Santo Fray Gil” imprés 1572 (des del 26 de gener de 2024 que próximament explicarem)
-Lona amb notícies de la torre campanar i les seues dos restauracions amb motiu del 1r centenari de l'Inici de la Reconstrucció amb un reportatge fotogràfic (dones del dia 13 de març)
-Peça de marbre completant la que hi havia, de l'anterior coberta del sepulcre del P.Moreno (des del dissabte 20 d’abril que próximament explicarem)
-Dos llibres més, i dedicats, escrits pel màrtir moixenti Rvd.En Juan José Calabuig Revert (des del  10 de maig de 2024 que próximament explicarem)
-Informacions de aniversaris Parroquials (que próximament explicarem)
-Correció del panel sobre el Convent de la Expossició i ampliació de un nou panel sobre peçes de la parroquia. (des del 5 de juny de 2024, que próximament explicarem).

Recorda que el lloc d'exposició no és una sala moderna habilitada per a eixa funció, sinó la capella del convent franciscà dedicat a Sant Antoni de Pàdua beneït l'any 1585 per Fra Cristóbal Moreno.

El mateix lloc que ens acull ens embolta amb eixe recer d'haver albergat durant segles la vida franciscana a Moixent, amb les seues celebracions, cants, oracions, lloc per a la trobada amb Déu en la fraternitat eclesial. És bònic que seguisca en peus eixe lloc i puguem entrar en ell endinsar-nos a estampes de la vida cristiana que sempre ens alegren i conforten.

Este lloc també s'obri per a acollir l'anda processional de les Santes Relíquies en el dia de la seua festa Patronal el dia que Moixent dedica l'ultim diumenge d'agost, perquè entren en la que van ser venerades durant segles per les anteriors generacions de moixentins i moixentines juntament amb els franciscans. Enguany també es va obrir davant la imatge processional de la Mare de Déu dels Desamparats “la pelegrina”, diumenge passat dia 16 de juny.