30 de junio de 2024

VISITA GUIADA AL CAMPANAR LA VESPRA DE SANT PERE 2024

Amb motiu de la festa patronal de Sant Pere Apòstol, que a més és Titular de la nostra Església Parroquial, i que té dedicada la campana major i la campana més antiga del campanar, hem oferit per tercer any el servici de visita guiada al nostre campanar, i han sigut 10 les persones que han accedit, quedant molt satisfets i satisfetes d'esta visita.

Van accedir en dos grups diferents i el segon era el formaven la Regina de Moixent amb una dama d'honor i el President de la Comissió de festes, amb la seua dona la seua filla, si bé tenim constància que la Regina de València amb les seues dos dames d'honor i l'altra dama d'honor de la Regina de Moixent, no els va ser possible estar en esta activitat per no trobar-se a Moixent.

També enguany, com el any passat ha coincidit amb un soterrar. Volem fer notar la nostra grata sorpresa en comprovar que els visitants d'esta ocasió van mostrar uns certs coneixements sobre les campanes, a jutjar per les observacions, les preguntes i els comentaris que van anar manifestant. Als dos grups se'ls ha informat que estem apunt d'iniciar el 1er Centenari de l'Inici de la Reconstrucció de la Torre Campanar, mostrant-los fotografies amb el telèfon de l'anterior remat a la qual cosa van reaccionar amb emoció en considerar que estaven en la planta mateixa en què es va iniciar l'actual reconstrucció i fins on es enderrocar l'anterior remat.

Quant al grup dels representants de les festes Patronals 2023, indicar que el temps de la seua visita es prolonga fins a la execució dels tocs d'avís a la missa vespertina de la Solemnitat de Sant Pere, de manera que mentres anaven escrivint la dedicatòria en el “Llibre d'Honor. Firmes amb motiu de la visita a la Sala de les Campanes” pàgina 51, van ser testimonis presencials i emocionats de la manera de com realitzem els tocs de Solemnitat, la qual cosa constituïx un motiu més que, segons van manifestar, els mou a realitzar una altra pròxima visita a la sala de les campanes. Van marxar il·lusionades, molt contentes i agraïdes de l'experiència viscuda. 

Aprofitem per a recordar que les pròximes visites a la Sala de les campanes serà el dilluns 19 dimarts 20 i dimecres 21 de la setmana de festes Patronals d'agost.

Transcrivim la dedicatòria dels representants de la comissió de Festes Patronals 2023 en l'esmentat Llibre d'Honor de l'Associació Campaners de Moixent, a la qual estem molt agraïts.

“COMISSIÓ DE FESTES 2023 28/06/23
És un honor com a comissió de festes 2023, el haver sigut convidats per l’Associació de campaners de Moixent a visitar el campanar la vespra de Sant Pere.
Volem deixar constancia en aquestes linies de la gran feina que realitzen els campaners i agraïrlos el haver-nos permés gaudir dels tocs d’avís de missa de la vespra de Sant Pere.
A més, aquest any es celebra el centenari de la reconstrucció del campanar. Açò fa encara més especial la nostra visita.
Per a finalitzar, també hem pogut disfrutar de les meravelloses vistes que el poble de Moixent ens oferix. 
MOLTES GRÀCIES CAMPANERS!
Regina de Moixent 2023 Carmen Martinez Cirugeda
Paula Cirugeda Revert
Yanitsa Georgieva Ivanova.  Dames de Moixent 2023
President Festes 2023
REINA Y DAMAS DE VALENCIA"