11 de junio de 2024

VISITA AL CAMPANAR DE MOIXENT: SANT PERE 2024

Per a les festes que Moixent li dedica al Titular de l’església i Patró del Poble, l’Associació Campaners de Moixent també en aquest any 2024, i així es la tercera volta, oferim la oportunitat de accedir a la sala de les campanes en visita guiada, afavorint així per a aquelles que durant la setmana de festes Patronals no han tingut la ocasió de poder realitzar dita visita o que vullgen repetir per a aquesta ocasió.

Els que vullgueu fer una visita a la sala de les campanes, serà divendres 28 de juny de 2022, vespra de Sant Pere, de 18 a 19hs. 
Si ara no podeu el dia 28, tingues en compte que el dilluns dimarts i dimecres de la setmana de festes Patronals d’agost també tens eixa possibilitat

Campaners de Moixent, vos acollirem a l'entrada del Temple Parroquial.   Visita animada amb comentaris i observacions amb l'explicació dels campaners sobre cada una de les huit Campanes i la Matraca, així com alguns tocs que es realitzen, es realitzen fotografies per a reviure "l'aventura" viscuda.  

En la base del campanar podrán vore en una vitrina la imatge de Santa Bàrbera (Patrona dels Campaners), un quadre de Sant Paulino de Nola (Patro dels Campaners), cuatre coixinets antics, dos batalls anteriors de campanes, una peça de cerámica de l'anterior bola del campanar, l
a primera esfera del rellotge del campanar amb números romans, una matraca semblant a la tradicional de ma i altra procedent de la Casa Rabosa, 1 peça de contrapes del rellotge
També el quadre amb el nombrament de Campaner d’honor de Moixent del Pare Moreno, i un quadre del llistat de Campaners/eres moixentins.

En la base del campanar estará a disposició dels visitants diversos fullets editats per l'Associació i que els visitants poden emportar-se a casa.

Com des de 2016, disposarem del "Llibre de Firmes"  per a tots el que desitgen deixar constància de la seua visita a la Sala de les Campanes, amb la seua firma i si ho desitgen algun pensament o dedicatòria.

El cartell mostra la façana de la porta de l’església parroquial amb la torre Campanar amb un cel blau de fons i les lletres de color groc i hem inclos un “logotip” del 1er Centenari del Inici de la Reconstrucció de la Torre Campanar 1924-1928  2024-2028