3 de noviembre de 2023

CITES A CAMPANERS DE MOIXENT EN DIVERSES PUBLICACIONS

Ens ompli de satisfacció comprovar que les nostres publicacions, les informacions i documents en què ens nodrim, han servit per a altres estudiosos i investigadors en els seus treballs, en les seues publicacions. 

Ens alegra poder contribuir també així a les investigacions i estudis d'altres persones, i oferim les cites de les quals hem tingut coneixement, si bé, confiem que també ha molts altres podem haver-los resultat d'auxili i suport.

Aprofitem per a indicar que les nostres propostes, afirmacions, reflexions, apareixen a la llum després de treballs intensos de consulta, de comprovació, de contrast amb altres fonts, perquè no ens conformem amb el que a primera vista sembla totalment cert, ja que, conforme hem anat buscant i consultat sobre diversos temes que apareixen en les nostres publicacions, hem comprovat amb tristesa que en moltes ocasions es proposen dades i informacions amb poc rigor, sense indicar amb precisió les fonts on es dedueixen aquestes informacions, procediments que condueixen a moltes confusions i inexactituds, de les quals també hem sigut víctimes, de mode que ens hem vist obligats a corregir algunes anotacions publicades en la nostra web.

Oferim per ordre cronològic de publicació aquells llocs en què se cita a la web de l'Associació “Campaners de Moixent” fins ara que hem tingut accés.

•Església Parroquial de Moixent (1889-2014) “La Nostra Església”. Guillem Lera i Perales.  2014
•Inventari dels Arxius Parroquials de la Costera.  2013 pagina 8
•Martirologio Matritense del siglo XX.  Arzobispado de Madrid. BAC. 2019.  Pagina 379
• Web “Malandia. Web sobre antropología i sobre la cultura valenciana, matriarcal.  “Reina hermosa, bellesa matriarcal.  27-4-2021  De Cullera a Moixent i els Sants de la Pedra 13-9-2020
•  Sants de la Pedra Abdó i Senent.  Una part més de la cultura matriarcal mediterrània.  Lluís Barberà i Guillem. 2020  p.255, 385. 386, 475, 609
•Estudio iconográfico y estado de conservación de 12 pinturas marouflage de la Iglesia de San Pedro Apóstol de Moixent.  Aspectos técnicos y propuesta de Intervención.  Alicia Bordas Garcia.   Facultat de Belles Arts de Sant Carles.  Grado en Conservación y Restauración de Bienes Culturales.  Curso 2019-2020. 
• Colps de batall a l'Horta Nord. Història, tradició i noves tecnologies.  Juan Bautista Tormos Capilla. 2021.  p.308
•Procesó de intervención de una peana con nube metalizada de una imagen escultórica de Nuestra Señora de los Desamparados, de los talleres valencianos del siglo XX.  Mónica Bellido Blanco.  Grado de Conservación y restauración de Bienes Culturales.   Trabajo de fin de grado.   Curso académico: 2021/2022
•Historia de Moixent (Valencia.  Gontrán Chafer.  Ad Statuas.  2023 (pagines 62, 94, 104 i 105)
•Estudio de la iconografía de Santa Barbara.  Jose Enriquez Rio.  Las Palmas de Gran Canaria . web: www.andu.es.