3 de febrero de 2023

MUSEU PARE MORENO: LONES AMB FOTOGRAFÍES DELS ULTIMS ANYS DEL CONVENT

Des del passat dia 26 de gener el Museu Pare Moreno compta amb diverses fotografies sobre l'edifici conventual en els anys 1932, 9 de desembre de 1957, 1973 i 1983 i que mostren les obres que es duien a terme en la progressiva demolició del edifici per habilitar noves contruccions, quedant sols la Capella-Museu.

Per a apreciar-les millor estan impreses en unes lones que la imprenta "Grafiques Maral" de Canals amb les indicacions de Felipe, ha realitzat amb molta elegància, amb un to melancòlic de records entranyables que encanta en contemplar-les, de 111x54cm amb reforços i claus.

Són dues lones frodit 510gr exposades en un suport metàl·lic mòbil de l'Associació Campaners de Moixent, i que estan en el centre de la Capella i que advertiras de seguida en entrar, també permet el seu trasllat a altres llocs expositius si es presenta l'ocasió.

Veuràs la situació del “pou del Miracle”, el pati amb el pòrtic del Convent, la façana al carrer amb l'escut del Rei Felip II, fins i tot si t'aprecies hi ha altres plaques; també els protagonistes que en aquell moment es trobaven en el lloc.

Fotografies que ens han facilitat Gontrán Chafer (8) i Eduardo Butiña (1), a més de la més antiga de José Cardos que ja esta visible en un panell de la mostra i altra que esta en la web de la Biblioteca Digital Valenciana, i que agraïm molt, perquè d'aquesta manera ens beneficiem tots.

Per a poder contemplar-les tingues en compte que el Museu Pare Moreno s'obri cada primer i segon dissabte de mes de 18 a 18:30h.