3 de julio de 2022

VISITANTS AL CAMPANAR DE MOIXENT EN LA VESPRA DE SANT PERE 2022

Per primera vegada en 2022 hem ampliat la proposta de Visites guiades al Campanar en la vespra de Sant Pere, enriquint així els actes que s'ofereixen per la festa del nostre Patró i Titular, i com a oportunitat de conéixer el campanar en data diferent a l'estiu.

Han acudit a la cita un total de 15 persones, entre ells un aficionat a les campanes vingut des d'Elx, però assenyalem que més que el número, ens ha satisfet la qualitat dels visitants, perquè es tracta de la Presidenta de la Festes, acompanyada de la Regina de Moixent i les seues Dames i una Dama de la Reina de València amb les respectives bandes acreditatives del seu càrrec, la qual cosa ha sigut per a nosaltres un gran honor haver-les pogut acompanyar en aquest dia de menys afluència, i poder així atendre-les amb més temps, tal com es mereixen. Van deixar constància de la seua visita signant en el nostre “Libro de Honor. Firmas con motivo de la visita a la Sala de las Campanas”, escrivint-nos la següent dedicatòria:

 “Moixent 28 juny 2022
La visita al campanar ens ha fet reviurer el sentiment fester.  Després de uns anys de pandemia, ha sigut un plaer de gaurdir de la brisa del nostre poble.  Donem les gràcies a la associació de campaners de Moixent per la seua dedicació de mantener l’interés cultural de les campanes i campaners al poble.  Ens alegra poder haver visitat un racó tant especial de Moixent al nostre any com a festeres.  Ha estat Fantàstic.
Regina de Moixent 2020-2021
Dames de la Regina de Moixent
Dama de la Reina de València
Presidenta 2021".

Per a aquesta primera edició també hem una molt grata sorpresa: se'ns va presentar D.Fernando Giner i acompanyants. D.Fernando que va ser President de la Excelentisima Diputació de València i que en el seu mandat va proposar un encertat programa de restauracions patrimonials, en el qual va poder participar Moixent: restauració de les campanes (2006) i la Torre Campanar (2007). Aprofitem per a agrair-li l'encert d'aqueix programa i amb molt de gust va voler deixar constància de la seua visita amb la següent dedicatòria:

"28/06/2022
Constituix per a mi un honor fimar en este Llibre, per a deixar constancia del meu reconeixement a la tasca que desenrollen l’Associació de Campaners per lo que té de recuperació dels ancestrals Tocs i d’un símbol, com son les campanes i els Campanars, de la nostra Cutlrua Cristiana.  
Fon un privilegi haver constribuit humilment a la restauració d’este emblema del noble poble de Moixent, des de la Excma.Diputació de Valéncia, de la que en aquell moment m’honrava en presidir.
La més sincera enhorabona
Fdo.Fernando Giner Giner".

Recordem que les visites a la sala de les campanes del campanar de Moixent serán en la setmana de festes Patronals del dilluns 22 al dimecres 24 d’agost.