30 de junio de 2022

MUSEU PARE MORENO: VISITES ESTIU 2022

Des de febrer fins a juny el Museu a estat obert tots els dissabtes de 18h a 18:40h, a fí de facilitar la seua visita, com també per airejar la Capella-Museu.

Foto: Josep Lluís Cebrián
Arribats al mes de juliol, com els ultims anys, l’Associació Campaners de Moixent, obrirem el Museu Pare Moreno cada divendres d’este mes al igual que en el mes d’agost, i sempre de 22 a 23:15h, i en setembre els dies 7 (Aniversari del "dies natalis del Pare Moreno, i el divendres 9 a la mateixa hora.   Si no pots en aquest horari pots posarte en
 contacte amb l’Associació.

El Museu es l’única Capella que ens ha quedat de les dos que contenia el Convent de Sant Antoni de Pàdua fundat pel Moixenti Pare Moreno beneït l’any 1585, ubicat en el Carrer Santes Relíquies.

L’Associació Campaners de Moixent saps que gustosament li dedica temps i atenció, a fi de  oferir elements de la nostra tradició parroquial i del nostre Patrimoni que anem logrant reunir. En aquesta edició d’apertura 2022 oferim com a novetats, tal com hem anat publicant al llarg de l’any en la present web:

1-Vitrina de metacrilato que mostra alguns dels llibres  que el Pare Moreno va escriure.
2- Vitrina del Convent que mostra el llibre de Difunts que s'utilitzava les exèquies i misses de difunts de l’any 1773 i que conté una nota manuscrita en la seua primera pàgina indicant que pertany al Convent. Al costat d'aquest llibre pots veure unes còpies referents al Convent i una altra sobre llibre de Rebut i despeses del Convent gran interés històric.
3-Vitrina dedicada als llibres escrits pel màrtir moixentí Rvdo.D.Juan José Calabuig Revert, alguns d'ells dedicats, i amb la seua signatura.
4- Dos lones “frodit” amb reforços i craus que contenen: Cronologia de Rectors haguts a Moixent, nascuts a Moixent, els nostres Màrtirs, catequesis de peces parroquials…
5-Imatges dels Sants de la Pedra i Sant Isidre Llaurador ubicats en la base de les petxines que miren a l’entrada i que sostenen la cúpula.

Tens una bona oportunitat en dates tant calurores de refrescarte en aquell paratge obert i asomarte al Museu que t’oferix elements patrimonials que refresquen la memoria cristiana, avivant-la en els bons eixemplens i testimonis edificants de les persones de qui procedixen els elements que allí voras