14 de enero de 2022

MUSEU PARE MORENO: VITRINES, EL CONVENT I LLIBRES ESCRITS DEL MÀRTIR MOIXENTÍ

La vitrina del Convent mostra, en millors condicions i amb més seguretat, el llibre de Difunts que s'utilitzava les exèquies i misses de difunts de l’any 1773 i que conté una nota manuscrita en la seua primera pàgina indicant que pertany al Convent.
Al costat d'aquest llibre pots veure unes còpies referents al Convent i una altra sobre llibre de Rebut i despeses del Convent gran interés històric. Son copies dels originals que ens han facilitat i que es troben en l'Arxiu de la Corona d’Aragó en diversos llegats, i en Arxiu del Regne de València
La present vitrina s'ha procurat per a exposar en millors condicions i garantir la seua correcta conservació els elements amb què comptem del Convent. Recorrem un camí de xicotetes millores però sempre progressant.

També està la vitrina, en aquest cas més extensa dedicada a mostrar llibres escrits pel màrtir moixentí Rvdo.D.Juan José Calabuig Revert, alguns d'ells dedicats, i amb la seua signatura, que donen fe dels seus grans coneixements en la matèria de dret Canónic que era el seu especialitat, i també pel seu gran interés per l'art.   Junt a una relació de tots els seus llibres i la seua biografia.  Millorant la que hi había abans com podras vorer en la noticia publicada en aquesta web el  2 de setembre de 2020

En totes dues vitrines de metacrilato (adquirides i regalades per Felipe per al Museu), ens apropem a pàgines importants de la història del nostre poble impregnades de cristianisme, que constitueixen un bell llegat que ens enriquix i dignifica.

El Museu Pare Moreno continuem obrint-lo els dissabtes de 18 a 18:40h o posante en contacte amb l’Associació Campaners de Moixent.