2 de octubre de 2021

PROGRAMA DE TOCS: MARE DE DÉU DEL PILAR I 50 ANYS DEFUNCIÓ DEL RVD.EN FELIPE JULIAN JULIAN

MARE DE DÉU DEL PILAR: El dia 12 trobem altra advocació mariana que te resonancia a Moixent: la Mare de Déu del Pilar. 
En el carrer del Raval hi ha un plafó ceràmic que representa a un Crist i al costat la Verge del Pilar.  En el Retaule del Presbiteri a ma esquerra segons es mira, s’aprecia l’imatge de la Verge del Pilar realitzada pel escultor Enrique Bellido. 
Promouen la festa els membres de la Guardia Civil que la tenen per Patrona, per a la Missa es fan presents amb l’uniforme de gala, acompanyats per altres membres de les forses armades que son moixentins i la Corporació Municipal i les Regines de Moixent i Valencia amb les seues dames d'honor.  Alguns membres del Cor Parroquial ofereixen el servicí del cant, particularment al final, interprentat l’himne de la Verge del Pilar. 
 
Mare de Déu del Pilar, 12 d’octubre
- Tres Repics festius d’avís a missa de 12, Repic de la Mare de Déu, i Volteig en el primer toc de Santa María Mare de Déu
 
 
50 ANYS DEFUNCIÓ DEL RVD. EN FELIPE JULIAN: El Rvd. En Felipe Julian Julian va nàixer el 23 d’abril de 1930 en Rosales del Pan (Zamora).  Va estar en Valencia amb llicencia per estudis desde octubre de 1968 a octubre de 1969. 

Sent Rector Encarregat de Sant Pere Apòstol de Moixent en el mes de juny de 1968 (antes de l’arrivada del Rvd.En Joaquín Montés).  Va morir el dia 13 d’octubre de 1971 en el seu poble natal.

Com a Rector encarregat de Sant Pere Apòstol de Moixent, va administrar 11 batejos, 1 soterrar, i la Santa Visita Pastoral del 18 de juny, presidida pel bisbe aruxiliar En Rafael González Moralejo; al dia següent el Vicario Episcopal Rvd.En Vicente Aguilar administrà el Sagrament de la Confirmació a 105 xiquets i 117 xiquetes. 

Predica la misa de Sant Pere celebrant per primera volta el nou Rector En Joaquin Montés.  Substitui a D.Joaquín els primers dies de juliol.
En el següent enllaç de dades de Felipe Sanchis publicades en esta web pots llegir més noticies al respecte: 
http://campanersmoixent.blogspot.com/2014/02/nuestra-iglesia-de-moixent-recuperando_3191.html
 
Este dia, que es compleix el 50 aniverari de la mort d’En Felipe Julian, es pregara per Ell en la missa i com avís en el primer toc,  les campanes Santes Relíquies, Sant Pere-Isidre Llaurador-Antoni i Santa Maria Mare de Déu faran el Mig Vol. 
 
50 anys defunció del Sacerdot En Felipe Julían,  13 d’octubre
- Tres Repics diaris d’avis a missa de 19, i en el primer toc Mig Vol de Campanes.