24 de abril de 2023

MILLORES EN LA SALA DE LES CAMPANES: IMPERMEABILITZACIÓ DEL PISO

Ens complau participar-vos ara, ja que desde este mati sabem el cost total de l’obra i la transferencia del cost total a la Parroquia, que ja tenim la sala de les campanes degudament impermeabilitzada evitant ja les humitats per les filtracions que sovint s'estaven produint, perquè tenint en compte l'altura i amplària dels molts finestrals, l'aigua entrava amb facilitat i encara que té un conducte de desaigue no sempre s'aconseguia eixa funció, quedant presència d'aigües a la sala i sobretot traspasant progressivament cap a l'escala i altres parts del campanar.

No volem deixar de mencionar que el dia 26 de març de l'any passat, la presència d'aquestes aigües provoca que un fusible de la campana Sant Pere-Isidre Llaurador-Antoni es va fundir, d'ací el nostre interés de dur a terme aquesta reparació per a evitar accidents i sobretot protegir la Torre Campanar.

S'ha aprofitat la presencia dels obrers de l’empresa “Instasam Servicios y mantenimientos” que estaven fent el canvi de sostre de la Sagristia.

Van començar el dia 30 de gener portant sacs i al dia següent netejant la superficie,  aplicant la pintura impermeable; el 13 de febrer diposaren el material sobrel el qual es va anar col·locant les rajoles “resilla”, tot ben orientat cap al desaigue fins i tot amb ranures conductores de l'aigua, a més d’unes reparacions en uns escalons, concluïda esta reforma el 21 de febrer.  També s’ha sol·lucionat un empalme de la tubería del desaigue el 14 d’abril.

El Rector va mostrar interés en visitar la sala de les campanes el dia 20 de febrer per a comprovar l'eficiència dels treballs, compartint així tots la mateixa preocupació pel bon estat de conservació del campanar.   
Les obres van ser beneïdes pel Bisbe auxiliar de Valencia En Arturo Ros el dissabte 1 d'abril, junt a les Obres de la Sagristía i Arxiu Parroquial.

Ens va fer saber també el Rector que aquests treballs queden inclosos en les despeses que afronta la parròquia en totes aquestes obres, si bé nosaltres li vam fer saber que un membre de l’Associació Campaners de Moixent pretenia assumir les despeses d'aquesta obra, de tal manera que coneixent el cost 1.935 euros,  hem col·laborat de manera anónima a través del programa “Dono a mi Iglesia”.

Aquestes obres se sumen a la nova porta col·locada el 29 de maig de 2009; la substitució del pilar de madera que estava corcat per un metàlic circular en l'ultim tram de l'escala així com la construcció d'un ultím escalo per facilitar l'acces en la sala de les campanes el 6 d'agost de 2009; la l'eliminació d'un tram de l'escala circular que puja a la sala del rellotge, per a més espai a la sala de les campanes i volteig de la campana Nieves el 31 de gener de 2012, millores totes ella promogudes per Campaners de Moixent. Així com també la proposta de Campaners de alliverar el calçe del campanar dels altaveus i la nova iluminació interior de la sala de les campanes l’any 2017, i treballs de manteniment com la pintura a l’escala de ferro d’accés a la sala del rellotge, mamparlants del campanar…
Aquestes notícies es van publicar en l'anterior web i estan disponibles en els Anuaris de la nostra Associació.