31 de diciembre de 2022

PAPA EMERIT BENET XVI: NOSTRE TOC DE DIFUNT

Hui 31 de desembre, dia en què l'Església celebra a Sant Silvestre I, Papa, ens ha arribat la notícia de la defunció del Papa Emerit Benet XVI,  als 95 anys, el segon Papa més longeu de l'història des de el 19 d'abril de 2005 fins la seua renuncia el 28 de febrer de 2013.

El primer ha sigut resar pel seu etern descans, i de seguida cerciorar-nos de la certesa d'aqueta notícia per a atendre immediatament les indicacions que ens arribaven del Delegat de Litúrgia de la Diòcesi D.Edgar que enviaba al grup de Campaners el campaner i Retor de Bocairent Vicent Femenia.

Per indicacio del Sr.Aquebisbe de Valencia se comunicaba en el segon punt “Que se toque a difunto en todas las Iglesias de la Archidiócesis.  Será un toque de difuntos similar al del 2 de noviembre.  Debe hacerse antes de las 20 horas”. 

S'acosten les 12hs i Campaners de Moixent i després d'una consulta, i de comunicar-li-ho al nostre Rector, decidim suprimir el Volteig de Festa de la Mare de Déu corresponent a la Solemnitat de Santa Maria Mare de Déu pel toc de Difunts de Papa en honor a Benet XVI, el Papa 265 de l'Església Catòlica.

Hem vist per casualitat a Maria José Calatayud i s’ha prestart a fer-nos una gravació del toc per a memoria d’aquest històric momento,  la qual cosa li o agraïm

Després del toc de les 12h i el Àngelus, hem tocat manualment els 12 trancs, seguit del continu de difunts 12 trancs i el Mig Vol, en estos tocs intervé la campana Santa Maria Mare de Déu, que té gravat en el seu bronze el nom de Benet XVI, perquè es va fondre sent Papa aprofitant que vènia a València per a presidir la V Encontre Mundial de les Famílies i el dia 7, dia previ a la seua visita, es van baixar les campanes per a restaurar, i es va fondre aquesta campana Santa Maria Mare de Déu: ESSENT PRESIDENT DE LA DIPUTACIÓ EN FERNANDO GINER GINER I ARQUEBISBE DE VALENCIA EN AGUSTÍN GARCIA GASCO-VICENTE EN EL QUINT EMFV AMB EL PAPA BENET XVI”.

 El nostre campanar pertany a una església que té com a titular a Sant Pere, a qui succeeix com a Papa en el seu ministeri, i ens sentim més urgits a dedicar la nostra millor obstinació que les nostres campanes li dediquen a cada Papa els seus millors sons, tant d'alegria com de suplica com de dol.

Segons un Decret del nostre Arquebisbe en que nomena que el dilluns dia 9 es celebrara una misa Funeral en la Catedral de Valencia, disposa en el punt 7 "es conveniente que en el momento en que se inicie el funeral solemne de la Catedral de Valencia, se repita el mismo toque solemne de difuntos en todas las Iglesias de la Archidiócesis". I també  en el punt 5 "Igualmente después de la Exequias de Romano Pontifice emérito, y de la Misa Solemne en su sufragio en  la S.I. Catedral, se celebrara una Misa exequial en todas las Iglesias parroquiales, santuarios y comunidades religiosas".

L’Associació Campaners de Moixent ens unim al condol de l’Església Universal.  Que Déu concedisca el descans merescut a un “treballador de la vinya del Senyor”
Descansa a Pau