26 de septiembre de 2022

MUSEU PARE MORENO: NOUS PANELLS EXPOSITUS DE LA MOSTRA

Partint de les informacions que oferien els primers panells de la mostra realitzats en 2007 que havien patit també alguns desperfectes, i de les fulles que incorporavem a aquests panells; ens hem decidit a enriquir les informacions i organitzar-les millor sempre amb la finalitat de mostrar tota la informació, temes i assumptes que disposem sobre Fra Cristóbal Moreno del Camino que s'ocupa la mostra.

Amb les indicacions de Felipe, la impremta “Grafiques Maral”, com les dues anteriors lones sobre els Sacerdots i catequesis parroquials, s'han elaborat tres panells i un altre per la meitat de cartó ploma de 10mm, amb noves dades històriques que ajuden a conéixer millor i s'han reunit les informacions amb les peces que guarden relació, amb noves fotografies i amb el mateix color de fons i desde la primera setmana d'agost ja esta col·locades. Es tracta de:
Lona dedicada al Convent de Sant Antoni de Pàdua de Moixent. Aquesta es la més gran que mesura 209x100 a més d'informació històrica i notes referents al Convent.
La lona dedicada a les Santes Relíquies que mesura 176x100 que també apareix una breu història de Maria d'Àustria i Sixt V, Lignum Crucis i el bocaport del Reliquiari.
El llegat del Pare Moreno en el moment actual, de 145x100, amb notícies sobre la devoció del P.Moreno fins l’actualitat en  Moixent, els quadres del Presbiteri de l’Església, i l'IV Centenari de l'arribada a Moixent de les Santes Relíquies realitzat l'any 1989.
El panell per la meitat fa referència a Sant Joan de Ribera i al Beat Nicolas Factor que mesura 145x50cm, amb referències el Calze, i Casulla regal del Patriarca a Fra Cristóbal.

Trobaràs més informacions reunides perquè guarden relació proporcionant una visió més de conjunt i que guarden harmonia, evitant la dispersió.

El Museu Pare Moreno estarà obert el primer i segon dissabte de cada mes de 18 a 18:30hs, o posante en contacte amb l’Associació Campaners de Moixent.