13 de mayo de 2022

PROGRAMA DE TOCS: ASCENSIÓ DEL SENYOR, PENTECOSTA I SANTÍSSIMA TRINITAT

ASCENSIÓ DEL SENYOR:   El dia 29 de maig dia de la Solemnitat en la missa de 12, es la celebració de la Primera Comunió.  La missa es cantada per el Cor Parroquial de Missa de 10:30.  Abans a les 11:30h els xiquets están en la Capella de la Milagrosa en la Residencia, i d’allí amb el Rector van a l’església per a la celebració de la Missa acompanyats per els pares i familiars i de la Banda de Música.
En la celebració, els xiquets i xiquetes que van a recibir per primera volta a Jesús en l’Eucaristia, intervenen proclamant lectures, oració dels fidels, i en moment de les ofrenes. Les catequistes els donen al finalitzar la missa per part de la Parròquia una Estampa sobre la Iniciació Cristiana. 
Al finalitzar la Missa,  tornen a la Residencia on fan un cant a la Mare de Déu, i l’Associació de la Medalla Milagrosa de Moixent i el Ajuntament de Moixentn els donen un regal.
La Setmana anterior com a celebració preparatoria la Primera Comunió està la Renovació de les Promeses Baptismals. Els xiquets i xiquetes que van a comulgar estan rodejant l’Altar Major i son interrogats sobre la seua disposició  de viure com a Cristians i la professió de Fe: Es la Renovació de les Promeses del Bateig.  La missa s'oferix en sufragi de les catequistes difuntes de Moixent.

Vespra de la Ascensió del Senyor28 de maig
-12 hores. Toc de l’Àngelus. I Volteig de Festa.

- Tres Repics festius d’avís a missa de 20h.  Repic de Solemnitat.  El segon toc Volteig de Sant Jaume a Nieves.  El tercer toc, Volteig de Festa

Ascensió del Senyor29 de maig
- Tres Repics festius d’avís a missa de 12h.  Repic de Solemnitat.  Volteig de Sant Jaume a Nieves.  El tercer Volteig de Festa. 
- Volteig de Festa al final de la celebració.


PENTECOSTAÉs en la litúrgia catòlica la festa més important després de la Pasqua i la de Nadal.  També se li coneix com la celebració de l’Espérit Sant.

Vespra de PENTECOSTA4 de juny
-12 hores. Toc de l’Àngelus. I Volteig de Solemnitat

- Tres Repics Festius d’avís a missa de 20h, Repic de Solemnitat (en el primer toc) i Volteig amb Sant Pere Apòstol, el tercer toc Volteig de Solemnitat
-Toc d’alçar a Déu amb la campana Sant Pere Apòstol.

PENTECOSTA, 5 de juny
- Tres Repics Festius d’avís a missa de 10:30, Repic de Solemnitat (en el primer toc) i Volteig  de Sant Pere Apòstol. El tercer, Volteig de Solemnitat.
-Toc d’alçar a Déu amb la campana Sant Pere Apòstol.
-Volteig de Solemnitat al final de la celebració


SANTÍSSIMA TRINITAT.   El diumenge següent a Pentecosta, com resumint el misteri diví tota l'obra de la redempció, se celebra la solemnitat de la Santíssima Trinidat: el Pare, el Fill i l'Esperit Sant, tres persones i un únic Déu verdader.

Santíssima Trinitat, 12 de juny
- Tres tocs repics Festius d’avís a  missa de 10:30 i Volteig amb Nieves.