14 de febrero de 2022

TREBALLS VOLUNTARIS: ANY 2021

Acabat l'any 2021 proposem una recopilació d’algunes activitats de les quals hem pogut col·laborar en la vida parroquial, a més de la nostra principal aportació referida al toc manual de campanes.

El dia 20 de març vam haver de moure diversos bancs de la nau central de l'església, ja que tènia que entrar una grua elevadora per a canviar un foco de llum i mesurar les petxines de la cúpula, després vam tornar a posar els bancs en el seu lloc habitual.   Per als actes que s’han celebrat durant la Setmana Santa dins de l’església també vam preparar tot per a celebrar la setmana més important de l’any litúrgic.

Per a l’estiu, un any més vam posar els ventiladors i els seus soports tasca que realitzem el 10 de juny i que després retirarem a mitjans d’octubre; arribats a les festes Patronals ens afanyem per a posar les butaques i cadires per a les Reines i les seues dames d'honor, tasques en les quals posem gran atenció i calcul perquè quede tot ben disposat en llocs apropiats i amb total harmonia per a facilitar l'elegant presència.  Acabades les festes Patronals és necessari tornar a reordenar les coses i a col·locar-les en la forma correcta: bancs, cadires…

Aquest any, com sabeu, ja que s’ha publicat també en aquesta web, ha hagut exposició del betlem napolità en la Capella del Santíssim: vam traure tots els bancs i disposar la capella per a aquesta exposició. Els bancs els vam anar col·locant en la nau lateral esquerra segons s’entra a l’església, procurant el transit adequat de persones per dita nau.

També per a les festes de Sant Antoni Abat, Verge dels Àngels i Sant Francesc, vam traslladar dites imatges a l’església parroquial, per a lo que ens presentarem en els domicilis de les persones que les custodien per a portarles a l’església.  També com traslladar per al seu dia les imatges que estan en el Museu Pare Moreno com: Sant Blai, Sants de la Pedra; i la Verge de Fátima que está en l'ermita del Santíssim Crist del Mont Calvari.  Per als diferents temps litúrgics també hem canviat el mantel de l'Altar Major.

Ens alegra  col·laborar voluntariament per a facilitar l'execució de tasques que resulten necessàries per al bon funcionament de les activitats parroquials.