7 de agosto de 2018

DEL DIA 20 AL 24 D'AGOST VISITES GUIADES AL CAMPANAR DE MOIXENT

Aquest any és l’onzena edició de les Visites Guiades al Campanar de Moixent, del dilluns 20 al divendres 24 d'agost, cada dia de 17:30 a 18:30 hores, tot i que l'ultim dia solem estar fins les 19:30 hores.  Un servici que l’Associació Campaners de Moixent oferim en la setmana de festes Patronals dedicades al Santíssim Crist de l Mont Calvari i a les Santes Relíquies.

Una oportunitat per als moixentins i forasters de pujar al Campanar i seguir l'explicació dels campaners sobre cada una de les huit Campanes i la Matraca, així com alguns tocs que es realitzen.  Una de les huit campanes (Sant Pere Apòstol) enguany complix els 75 anys.  
Visita animada amb comentaris i observacions, es realitzen fotografies per a reviure "l'aventura" viscuda.  També en la base del campanar podrán vore la imatge de Santa Bàrbera (Patrona dels Campaners), així com tres batalls anteriors de campanes, una peça de cerámica de l'anterior bola del campanar, la primera esfera del rellotge del campanar amb números romans, una matraca semblant a la tradicional de ma i altra procedent de la Casa Rabosa.

Campaners de Moixent, vos acollirem a l'entrada del Temple Parroquial.  Per a la visita que es gratuita, no cal concertar visita.  

En la base del campanar estará a disposició dels visitants diversos fullets editats per l'Associació i que els visitants poden emportar-se a casa.

Com els ultims dos anys, disposarem del "Llibre de Firmes"  per a tots el que desitgen deixar constància de la seua visita a la Sala de les Campanes, amb la seua firma i si ho desitgen algun pensament o dedicatòria.

El cartell d'enguany novament ha sigut el·laborat pel campaner d'Atzeneta Isaac Montell seguint algunes indicacions de Felipe, on apareixen tres fotografíes: detall la segon finestral pujant a torre campanar mirant al carrer màrtirs, moldura de la campana Sant Pere-Isidre Llaurador-Antoni, i batall de la campana Sant Pere Apòstol.   En la part de baix del cartell apareix en xicotet l’aniversari dels 75 anys de la campana Sant Pere Apòstol.

Si sents curiositat o interes, durant tota la setmana de festes Patronals pots pujar al campanar. No conve deixar-ho a última hora.