27 de septiembre de 2017

AGENDA 2017: SANT FRANCESC D'ASSÍS I CONFIRMACIONS

SANT FRANCESC D’ASSÍS  Así a Moixent va instituir la vida franciscana conventual el Venerable Pare Moreno, insigne moixenti francisca (segle XVI), i  fins l’any 1835, van estar els franciscans en el poble.  
 
En la Capella del Santíssim Sagrament te un Retaule amb altar e imatge (que compleix complix 75 anys), i en el Reliquiari de la Capella de les Santes Relíquies hi ha una Reliquia del Sant.  
La imatge es del escultor Pio Mollar, donació a l’església per la familia Tortosa Molla en l’any 1942, de madera natura, decorada i ornamentada de tamany natural, el presupost va ser de de 3.850 pesetes firmat el 16 de juny de 1942.  L’autorització per a beneir la imatge esta firmada el 8 d’octubre de 1942, sent beneida sent Rector En José Galiana Fons i Vicari En Isidro Morant Garcia.

En el poble té un llarc carrer en la part més antiga i alta, el qual en una casa tenen una imatge beneida el dia 4 d’octubre de 1953.  En este mateix carrer hi ha un plafó ceràmic; hi ha altra ceràmica de Sant Francesc en el carrer Raval i en Sant Bonaventura. 
La Festa de Sant Francesc d’Assís la celebra amb intensitat particular la 3ª Orde Fransciscana, o rama seglar que manté viu eixe esperit franscisca a Moixent. Els socis de la Tercera Orde en Moixent tenen capelletes amb l’imatge de Sant Francesc que recorren les cases dels socis. 

Els dies anteriors a la festa es resa una Oració de Sant Francesc. En la missa s'oferix per els socies i socios difunts de la Tercera Orde.  En el Presbiteri es col·loca des de l’any 2015, a la vista dels fidels la imatge de Sant Francesc que la té una persona en la casa del carrer del Sant i que abans es traslladava a l’església per a celebrar la seua festa. Durant la missa es beneïxen dos imatges de Sant Francesc que al final de la celebració se sortegen entre els membres de la Tercera Orde.  

Sant Francesc d’Assís, 4 d’octubre
-  13 hores.  Toc de l’Àngelus.  I Volteig de Sant Antoni hasta Sant Isidre.


- Tres Vols d’avís a missa de 19, amb Santes Relíquies.  El tercer toc Volteig de Sant Antoni hasta Sant Isidre.  


CONFIRMACIÓNS: Per a completar sacramentalment la Iniciació Cristiana, després d’haver rebut els sagraments del Baptisme, i de l’Eucaristia, es disposen a rebre el dissabte dia 7 d’octubre (dia litúrgic de la Mare de Déu del Rosari), el Sagrament de la Confirmació 10 jóvens (5 xiques i 5 xics), nascuts l’any 2002, 1978, i 1990 (que han fet les sessions en misses i processons i en anys anteriors han fet les sessions).  Els de l’any 2002 des del 24 de novembre de 2015 es reunixen cada setmana amb motiu de l’Advent, la Quaresma i la Pasqua.  Junt a estos  Els a acompanyat en este camí Felipe Sanchis, amb el ferm proposit d’acostar-los molts elements que conformen la pietat i la tradició de la vida cristiana a Moixent.
Han anat recorrent el camí de la Iniciació Cristiana, seguint les convocatòries amb relació a l’any litúrgic i les celebracions pròpies de la parroquia de Moixent, de tal manera que encara que no són moltes les reunions, si reclamen i al mateix temps faciliten un contacte vital amb la parroquia.  Estem en els primers grups que que realitzen esta nova experiencia que compromet a que participen afavorint el que el seu nom indica: anar iniciant-se en la vida cristiana.  Per a major serietat es va anotant la presència i aquells que no participen no poden rebre la Confirmació fins que no completen el numero de les sessions, llavors si que podrán rebre el sagrament de la Confirmació.
En este sentit han realitzat les lectures del Naixement de Jesús i de la Vigilia Pasqual, també sobre la vida de Sant Pere Apòstol.  En este sentit també s’ha enriquit amb la:
-Visita i explicació al Museu Pare Moreno i resar les “Lletanies dels Sants del
-Celebració amb la imatge del Santíssim Crist del Monte Calvari
- Explicació de les Santes Reliquies i la seua vinculació amb el Pare Moreno.
- História del Pare Moreno amb el folleto “Para Conocer al Padre Moreno”
- Visita a la Sala de les Campanes.
-Oració amb motiu de la presencia de la imatge de la Milagrosa en l’església.

Administrara el Sagrament de la Confirmació dins de l’Eucarístia que celebrara a les 19 hs, el Bisbe auxiliar de València Javier Salinas, qui vindrà per primera vegada a la nostra Parròquia.
Ve el Bisbe com a successor dels Apòstols i per tant com a garantía de comunicar i continuïtat amb l’Església de Jesús, i així els confirmats s’incorporen plenament a l’Església, i están cridats a donar testimoni de la seua condició cristiana.  Rebran els dons de l’Espérit Sant que els capacitaran per a poder desplegar una existencia cristiana plena i coherent i eixa acció de Déu ha de ser per a tots ocasió per a donar gràcies a Déu.  És motiu de gran alegría la decisió d’estos jóvens de seguir el camí de vida cristiana i d’obrir-se als dons de Déu per a ser forjadors d’una humanitat nova, i seria magnífic que els acompanyem en esta celebració i recibir la nostra més cordial felicitació.  Que tot siga per a major glòria de Déu i per a bé dels nostre volgut poble de Moixent.

Confirmacions, 7 d’octubre
-Tres Voltejos d’avís a missa de 19,  Sant Pere Apòstol. 
• A l’arribada de Monseyor Javier Salinas, Volteig General.
-Toc d’alçar a Déu amb la campana Santa Maria Mare de Déu.
- Volteig General al final de la celebració.