10 de octubre de 2017

VIDA PARROQUIAL (60): EL BISBE AUXILIAR DE VALÈNCIA MONSENYOR JAVIER ADMINISTRÀ EL SAGRAMENT DE LA CONFIRMACIÓ EN MOIXENT

El passat dissabte 7 d’octubre es presenta el Bisbe En Javier en la plaça de l’Església un dotze minuts abans de la celebració amb la sort que hi havia aparcament lliure en la plaça de l’església, mentres voltejaven les huit campanes del campanar.

Avisats per Felipe, van eixir el Rector i l’acolit i saludaren al bisbe auxiliar, entraren en l’església per la via sacra i saludà l’Altar Major.  Felipe presenta pel seu nom a cada un dels 10 jóvens que han realitzat totes les sessions de la Iniciació Cristiana i que estaven en els dos primers bancs, montrant-se el bisbte próxim i cordial amb cada un d’ells.   Va pujar al presbiteri i saluda a les persones que proclamarien les Lectures,  visita la Capella de les Santes Relíquies amb indicacions de la importancia per a Moixent, i saluda a les persones del Cor Parroquial amb paraules d’anim i felicitació. 

Amb sons del rogle va començar la celebració.  L’homilia que pronuncia en valencià anima als jóvens a sintonitzar per a tota la vida amb Jesucrist en l’Església insistint en la importancia del diumenge en la necessitat de seguir formant-se i participant de la vida de l’Església.  Especial menció va ser el momento de la crismació, el Bisbe els marca en el front amb el crisma sense pressa, com agradant del moment, i en la seua mà dreta tènia el bàcul. 

Acabada l’emotiva celebració i després de mencionar a la Mare de Déu del Rosari, imatge que estava en el presbiteri, es va fer les fotos amb els confirmats.
En la sagristia saluda a alguns jóvens que van rebre la confirmació al noviembre del passat any i que van participar en la celebració, així com als campaners presents. 
El volteig general de campanes de forma manual acompanya a Monsenyor En Javier Salinas a la seua eixida del Temple Parroquial fins al cotxe.

El Bisbe mostraba un semblant molt content amb la celebració i les indicacions recibides amb la Iniciació Cristiana animant continuar. 
 














Els deu jovéns han sigut acompanyats per Felipe durant les 50 sessions sent convocats per al temps de l’Advent, Quaresma, Pasqua, seguint textos evangèlics propis d’eixos temps, així com per a les convocatories de la pietat Cristiana de Moixent com Sant Pere, el Santíssim Crist del Mont Calvari, les Santes Relíquies, el Pare Moreno, i també han recibit indicacions de l’Església Parroquial; visitant l’Ermita del Santíssim Crist del Mont Calvari i el Museu Pare Moreno.


 (Fotos de Pura Carceles)