25 de diciembre de 2012

ARTICLE EN LA REVISTA "PARRÒQUIA DE TOTS" DE VALLADA, Nº53

5é Aniversari de l’Associació Campaners de Moixent 2007-2012

L’Associació Campaners de Moixent, va celebrar el dia 7 de maig cinc anys, dels quals destacar algunes tasques que considere dignes de menció: 
Hem catalogat, actualizat campanes de la Comarca e investigat els tocs tradiciónals. En Moixent alguns d'estos tocs tradicionals es realitzen. Durant la setmana de festes oferim la possibilitat de visitar la Sala de les Campanes.  Persones majors, xiquets, jóvens, i molts que residixen fora, han pogut seguir les explicacions  dels campaners, tenint a la vista cada un dels bronzes.   Ha traves de tríptics, fullets, i en la pagina web oferim informació de tot allò relacionat amb les campanes.  Col·labrem en el manteniment del sistema de les campanes.  Després de moltes gestions aconseguirem salvar dos campanes del terme de les Alcusses i que ara estan en el campanar de Moixent. 
Hem participant en Encontres de Campaners a Sagunt, l'Alqueria de la Comtessa, en el Col·legi del Patriarca a València i Albaida, y també les Audiències amb l'Arquebisbe de València D.Carlos Osoro, amb motiu de les festes de Nadal.   Hem aconseguit per a Moixent una subvenció de la Diputació de València i altra de la Conselleria d’Educació. Destacar el suport per a les nostres publicacions de la Regidoria de Cultura del Ajuntament de Moixent.
En el present any 2012, hem promogut la realització de la Matraca, per al dol per la mort del Senyor el Dijous, Divendres i Dissabte Sant.  Hi hem oferit la revista "Consueta” que és la relació de tots els tocs que s'executen en el campanar de Moixent al llarg de l'any. 

Campaners de Moixent en internet  http://campanersdemoixent.blogspot.com.es

Felipe Sanchis Tárrega
President de l’Associació Campaners de Moixent