28 de diciembre de 2012

AGENDA 2013: SANTA MARIA MARE DE DÉU I EPIFANIA DEL SENYOR

Santa Maria Mare de Déu: L'Església comença l'any celebrant a Santa Maria com a Mare de Déu, este mateix dia també es l’Octava de Nadal, i la Jornada Mundial de l'Oració per la Pau. El poble Cristià de Moixent és profundament Marià, en l'Església Parroquial, té quatre altars dedicats, i diverses imatges.  El Campanar té una campana dedicada amb el títol "Santa Maria Mare de Déu", este dia necessàriament té gran protagonisme.   El bronze té gravades les imatges de la devoció Mariana Moixentina com són: Mare de Déu dels Desamparats, la Milagrosa, la Soletat i la Pietat.
El primer avís sera un Volteig General al migdia del dia 31, seguint el toc de l'Àngelus.
La missa de 18 hores, orientada cap a la celebració amb xiquets s’executara en els tres tocs el Repic festiu seguit en el primer toc d'un Volteig General i el segon i tercer toc amb un Vol de Santa Maria Mare de Déu en atenció al seu títol perquè és una Solemnitat Mariana dins de les festes Nadalenques i que celebra la "Maternitat" de la Mare de Déu. El toc d'alçar a Déu amb esta mateixa campana avisara de la presència eucarística de Jesucrist en l'Altar, i per a acabar la missa amb un Vol General de Campanes.
A la missa de 20 hores es realitzara en els tres tocs el Repic festiu i un Vol de la campana Santa Maria Mare de Déu, senyalant que es una celebració a la memoria de la Mare de Jesús, esta campana fara el toc d’alçar a Déu i al finalitzar la celebració s’executara un Vol General, mentres s’adora el Xiquet Jesús.
A la mitja nit jóvenes moixentins i moixentines acudixen a la Plaça de l'Església, per a despedir l'any que acaba i acollir l'any que comença. Tots pendents del rellotge i del so de les Campanes, el Repic solemne de les 12 campanades de Sant Pere Apòstol emet un emotiu so carregat de sentiment, i en mig d'abraços i desitjos per a l'any que comensa es fara un Vol de Sant Antoni hasta Santa Maria Mare de Déu, una manera de que algun signe religiós estiga present en esta festa, per a recordar que només Déu és el Senyor del temps i de la història.
El dia 1 de Gener, Solemnitat de Santa Maria Mare de Déu se celebra només la missa de 12, es convocara als fidels en el primer toc amb un Volteig General de Campanes, i per al segon i tercer toc amb un Vol de Santa Maria Mare de Déu, també esta campana fara el toc d'alçar a Deu i al final de la celebració es realitzara un altre Vol General.

Epifania del Senyor: El dia 5, seguint el toc de l'Àngelus s'executara un Volteig General de Campanes per ser Solemnitat.
S'executara en els tres tocs de missa de 18 el Repic festiu i Vol de Sant Jaume i Nieves, i finalitzar la celebració de la missa de 18, mentres s’adora al Xiquet Jesús es realitza un Vol General de Campanes que servix com a segon avís de la Solemnitat, i te lloc el comensament de la cabalgata.
Al arribar els reis mags al Temple Parroquial adoren al Xiquet Jesús i després regalen els regals als xiquets. En el moment que els Reis putjen per el carrer “Màrtirs” es fara sonar un Vol de les Campanes: Sant Antoni, Sagrat Cor de Jesús-Santíssim Sacrament i Santes Relíquies.
La primera missa del dia de la Epifania del Senyor, la de 10:30 es realitzara en els tres tocs d’avís, el Repic festiu seguit en el primer toc de un Vol General, el segon i tercer toc Vol de Sant Jaume i Nieves, també en el moment de la Consagració es fara el toc d’alçar a Déu amb Santa Maria.
S’executara per a la missa de 12, un Vol en els tres tocs amb Sagrat Cor de Jesús-Santíssim Sacrament, també el toc d’alçar a Déu amb Santa Maria, i al final de la celebració quan s'adora al Xiquet Jesús del Naixement que esta al peu de l'Altar, un Vol General de Campanes. 

(El dia 4, primer divendres de mes, dedicat al Sagrat Cor de Jesús, en el moment de l’Angelus i primer toc d’avís de missa la campana Sagrat Cor de Jesús-Santíssim Sacrament o anunciara.  I en el moment de l’Exposició del Santíssim es fara el toc d’Exposició del Santíssim amb Sant Antoni i Cor de Jesús).