3 de diciembre de 2018

MUSEU PARE MORENO (19): ORNAMENTS LITÚRGICS

Seguint amb l’afan d’oferir elements nous que renoven i donen vida al Museu Pare Moreno, hem introduït algunes peces d’ornaments litúrgics, que estaven guardats en la Sagristia de l’Esglésiia Parroquial. 
Per a exposar-los en millors condicions visuals, vam pensar en adquirir uns maniquins que afavoriren la disposició de dits ornaments. i hem tingut molta sort localitzant per internet nou maniquins, i a molt bon preu.
Els nous maniquins estan revestits amb roba litúrgica, 5 d'ells amb "amits" i Alba (2 amb  un cingul), Estola i Casulla, Dalmatica o Capa Pluvial.
  La Casulla que Sant Joan de Ribera que va regalar al Pare Moreno ha quedat en el centre mirant al Presbiteri, de manera que al mirar a la Capella fa la impressió que hi ha un sacerdot celebrant la missa, perquè el maniquí esta revestit amb roba litúrgica com si fóra un sacerdot celebrant, i als costats dos maniquíns, un amb dalmática i un altre amb “un paño de hombros per a donar la comunió”.
En el presbiteri, com si foren concelebrants, també hi han dos maniquins revestits amb capa pluvial, però també al voltant de la Capella hi ha altres revestits amb casulles i capes pluvials.
Vam comprar també dos perxes movibles pera exposar també algunes casulles “de guitarra” i 5 roquetes. 

Una vegada disposat tot, ens adonem que proporciona un ambient vital: com si la Capella estiguera habilitada amb els religiosos franciscans tal i com va establir el Venerable Pare Moreno.

El Rector va pensar en portar la Creu Parroquial a l’Església Parroquial i col·locar-la en el Presbiteri.  També es va proposar a traslladar l’antiga imatge de Sant Sebastia que procedía de l’Ermita del Crist del Calvari, i ubicarl-la en el Retaule de la Capella de les Santes Reliquias, ja que hi han l’església hi ha una imatge ja de la Mare de Déu del Rosari, i com en el Reliquiari hi ha reliquia del Sant i així, la imatge de la Mare de Déu del Rosari, molt bonica i antiga que estava en dit Retaule, pot aprofitar amb més facilitat per a la presentación dels xiquets i xiquetes en el dia del seu bateig.
En estos dies previs a la Solemnitat de la Puríssima Concepció es portà la imatge que abans eixia en processó de la Puríssima i que estava en la hornacina del retaule de la capella del Convent a l’església, ja que enguany complix 75 anys, així com l’altra que precidix el Retaule lateral de l’església.

Els ornaments litúrgics i altres peçes exposats en el Museu Pare Moreno-Capella del Convent i els podràs apreciar els díes 7 i 26 d’aquest mes de desembre en que Campaners de Moixent obrirá el Museu.  Per a poder visitar-lo en altre moment posar-se en contacte amb l'Associació Campaners de Moixent.