22 de julio de 2013

PRÒXIMAMENT

1- El dia 1 d’agost, Sant Feliu, Patró de la ciutat de Xàtiva, i el dia 5 la Patrona de Xàtiva: la Mare de Déu de la Seu, Vols de Campanes.

2- El dia 2 es el dia litúrgic de la Mare de Déu dels Àngels, Vols de Campanes en Anahuir i Torrella per ser Patrona.

3- El dia 4 a Moixent, Festa de la Mare de Déu dels Àngels, Patrona del Raval, Vols de festa de carrer i de la campana Santa Maria Mare de Déu.  Este dia coinicidix en l’Aniversari de la Mort del que va ser Sacerdot en Moixent (1930 al 1942) En Arcadio Nadal Talens, es pregara per Ell i es fara un Mig Vol.

4- El dia 7 es Sant Gaietà. En Moixent, missa en l'Ermita del Santíssim Crist del Mont Calvari, Vol de la campana de l'ermita en els tres tocs d'avís i al final de la celebració.

5- Del dia 6 al 8 d’agost festes en Genovés en honor al Santíssim Crist del Mont Calvari, la Mare de Déu dels Dolors, i als Sants Abdó i Senén; i el dia 10, festa en de “la promesa al Pare Sant Francesc” en la Granja de la Costera. Vols de Campanes.

6- El 11 d’agost en Moixent es la “Baixà” del Santíssim Crist del Mont Calvari, Vols Generals de Campanes.

7-  El dia 12 es la data mes probable del Martiri del Sevent de Déu En Pedro Vicente Puig Alonso, Prevere que va estar en Moixent mes de 30 anys, este dia Vol d’una campana. 

8- El 15 es la Solemnitat de l’Assumpció (la Mare de Déu d’agost).  En Moixent, Vol de 5 campanes, en particular de Santa Maria Mare de Déu; i Voltejos en les parroquies d’on es Titular: Catedral de València, Xàtiva, Ontinyent, Montesa,  Albaida, Bocairent…

9- El 18 en Moixent, es la Festa dels Sants de la Pedra, Vol de 5 Campanes.

10- Setmana de Festes Patronals en Moixent: de dilluns 19 al divendres 23 Visites Guiades al Campanar.  El dimarts: Ofrena de Flors a les Santes Relíquies, vol de campanes; divendres dia del funeral per els Moixentins difunts es fara Mig Vol.   Dissabte Solemnitat del Santíssim Crist del Mont Calvari, i el diumenge la Solemnitat de les Santes Relíquies, Voltejos Generals

11- El 24 es Sant Bertomeu, Patró de Vallada, també es celebra al Santíssim Crist del Mont Calvari, la Verge de Gracia i al Beat D.Ramón Martí, Mártir, Vols de Campanes.

12- El dia 27, es recorda en Moixent el testimoni martirial del Servent de Déu En Leonardo Gassó López, Prevere Jesuïta moixenti.  Vol d’una campana

13-Final de mes: festes entre altres pobles en Estubeny, Ontinyent, Montesa, Llosa de Ranes, Novetle; el 31 d’agost Sant Ramon Nonat, en Moixent, Vol de Santes Reliquies, per que hi ha Reliquia del Sant.