5 de marzo de 2023

PEREGRINACIÓ JUBILAR DEL PRIMER CENTENARI DE LA CORONACIÓ DE LA IMATGE DE LA MARE DE DÉU DELS DESAMPARATS

Els moixentins i moixentines van celebrar una primera Peregrinació organitzada per l'Associació “Medalla Milagrosa” a la qual pertany l'Associació Local de Moixent, el dissabte dia 11 de febrer. Fem esment de la present Peregrinació tenint en compte que diversos membres de l'Associació Campaners de Moixent van participar en ella.

L'autobús al complet juntament amb alguns cotxes particulars van acudir València a la casa de les Hijas de la Caritat de Sant Eugenio, des d'on van partir a peu en peregrinació cap a la Basilica. Va presidir la Solemne Eucarístia el Rector de la Basílica Rvd.D.Juan Melchor Seguí, concelebrada entre altres pel nostre Rector Rvd.D.Lisardo, amb la Basílica a rebossar de persones devotes de la Verge, sota l'advocació de la “Milagrosa”, però com Diócesans expressaven ara aquesta mateixa devoció a la Verge dels Desamparats l'any Jubilar. 
Van compartir el menjar fraternalment igual que havien compartit amb gran profusió: Cants, oracions a María, expressions de la Fe i els actes propis del Jubileu.

Moixent també ha estat representat en la Peregrinació Jubilar de la nostra Vicària, Xàtiva-Alcoi-Ontinyent que també comparti la Vicària Lliria-Requena-Ademús el dissabte 4 de març.

Celebració jubilar multitudinària en la qual ens integrarem quatre membres de  Campaners de Moixent en nom de tota l'Associació i com a signe de la nostra presència parroquial.

Casualment vam tindre una trobada amb l'Arquebisbe En Enrique, quan es dirigia a la Basilica, acompanyat del Cardenal Arquebisbe Emérit i en veure'ns se'ns queda mirant atentament, buscant en els seus records la nostra identitat, i l'ajudarem en dir “Campaners” i Ell completa “si, Campaners de Moixent”, recordant les seues tres visites a la nostra Parròquia per a adminsitrar les Confirmacions. Records que completem esmentant la “Ruta Gent Jove Agullent-Ontinyent” l’any 2012, perquè amb el vam estar compartint molt temps quan era Bisbe Auxiliar. Aprofitareem també per a saludar afectuosament al  Cardenal En Antonio qui també ha estat a Moixent per a confirmar i ens va portar la replica del Sant Calze el 20 d'octubre de 2018.

Tot va començar amb el trasllat de la Sagrada Imatge des de la Basilica fins a la Santa Església Catedral, trasllat en amb les andes portades a muscles en el qual va poder col·laborar el campaner Felipe perquè durant la disposició de la imatge en la seues andes Felipe s'havia oferit en cas que necessitaren reforços. Un trasllat multitudinari teixit vitols, cants, oracions, aplaudiments i amb el clamoreig entusiasmat d'afecte cap a la Verge, i tot això amb els sons solemnes de les campanes de la Torre del Micalet interpretant el Repic de manera manual amb especial dedicació a aquesta celebració jubilar.

Celebració presidida pel nostre Arquebisbe En Enrique concelebrada pel Cardenal Arquebisbe Emérit i un Bisbe Emérit de Carabayllo (Peru), els Vicaris Episcopals de les Vicàries V i VI, Arxiprestes i moltíssims Sacerdots i Diaques de les dites Vicàries. 

Ens impressiona la bellesa dels cants i de l'òrgue, amb les notes joves dels guitarristes i cantores d'Anna i Chelva. En l'homilia se'ns convida a imitar a la Mare de Déu en la seua fidelitat a Déu i en el servici caritatiu als necessitats, això afrontant les inevitables tribulacions que tots trobem.

Després de la recitació de l'oració jubilar i el cant de l'Himne de la Coronació es trasllada la Sagrada Imatge fins la seua Real Basilica. Completarem la celebració jubilar compartint fraternalment el menjar en el Palmar, al costat de l'Albufera.

Experiència molt gratificant com a campaners i com moixentins, fidels de la nostra Parròquia, en aquesta celebració viscuda per la nostra Vicària, manifestació agraïda del nostre afecte a la Mare de Déu, agraïment que ve a unir-se a la seua empara maternal experimentada i celebrat pels valencians i valencianes des de 1410, que ha anat creixent al llarg de les generacions i difonent-se en altres llocs del món catòlic, i amb aquest senzill gest continuem el que alguns moixentins en el seu dia li van dedicar participant en la Coronació celebrada en 1923.
Video de la Celebració de l'Eucaristia: https://www.youtube.com/watch?v=evlXyLoSbdo