Com a element peculiar se celebra la processó de Combregar d'Impedits, és a dir, es porta la comunió als malalts i impedits que no poden anar a l'església, d'una forma solemne, portant el Santíssim Sagrament baix pal·li, acompanyat del Ajuntament que paga el servei de la Banda de Música “La Constancia”.
El Rector i els ministres de la Comunió ho fa cada primer divendres de mes, però el dia de Sant Vicent és diferent. A més ix el Copó amb la Comunió per als malants i no com el dia del Corpus Christi que ix la Custodia, per tant es un fet unic durant tot l’any.
El Rector anuncia en les misses el recorregut
de la processó dels combregars, la Policia local co·labora en el transcurs
de la processó. Els veïns engalanen els carrers amb plantes, colgadures i
teles als balcons, és una processó en què només participaven els hòmens,
ara están convidats també els confrares. El recorregut será: Plaça de l'església, S.Josep, S.Blai, Sevilla, Milagrosa, S.Albert, P.Barranco, Antonio Gonzálbez, Avda.Guerrer de Moixent, Plaça Major, Mártirs, Plaça Església
El Rector amb el copó que conte les formes
sagrades, entra a la casa del malalt per a que prenga el combregar.
Aquest moment és tan solemne que, els acompanyats, amb el ciri a la mà, és
detenen, i la banda de Música, que tanca la processó toca l’Himne
Nacional.
Al finalitzar la processó amb unes breus paraules del Rector dona la Benedicció i agraïx la participació, motivant la processó explicant el seu significat donant suport als impedits.
Enguany per segon any es celebrara la missa de 10:30 (amb algunes parts en valencià per ser un Sant valencià i universarl) seguida de la processó de combregar.
Per tindre el nostre Campanar una campana dedicada al Santíssim Sagrament (Sagrat Cor de Jesús-Santissim Sacrament) i tractant-se d'una processó Eucarística, dita campana és fa sonar amb més freqüència.
La nostra Comarca te una campana catalogada dedicada a Sant Vicent, está en el Calvari de Torrella.
- Tres Repics de Solemnitat d’avís a missa de 10:30h, i Volteig de Sant Jaume a Nieves. El tercer toc, Volteig de festa de Sants.
• Volteig de Solemnitat a l’eixir el Santíssim Sagrament del Temple Parroquial
• Durant la processó Volteig de Sagrat Cor de Jesús-Santíssim Sagrament.
• Volteig de Solemnitat, al pujar la Creu Parroquial per el carrer Màrtirs.
MARE DE DÉU DELS DESAMPARTS: Tot el mes de maig està dedicat a la Mare de Déu, però a més, el segon diumenge l'Arxidiòcesi de València celebra a la Patrona de la Comunitat Valenciana i de la ciutat de València: la Mare de Déu dels Desamparats, festa profundament valenciana.
En l’Església de Moixent té un Retaule amb Altar dedicat en el lateral dret segons s'entra, després del primer de Santa Teresa de Jesús. En el Retaule hi ha una imatge que es va beneir el dia 9 de setembre de 1956. Està imatge de la Geperudeta està fundida en la campana Santa Maria Mare de Déu. És la segon campana seguint a la del Titular en pes, i encara que no és patronal, es veu clarament el gran amor de Moixent a Ella, a més te gravat el seu Anagrama i de tres imatges més de Maria de Moixent.
En la plaça de l’església hi ha un plafó ceràmic representant a la Patrona dels
Valencians.
L’any que ve es el centenari de la Coronació canónica de la Mare de Déu dels Desamparats. El diumenge 8 de maig en la Missa d'Infants es procedira a l'apertura del Any Sant Jubilar Marià concedit per la Santa Seu amb motiu del mencionat Centenari.
La imatge de la Mare de Déu dels Desamparats, la Pelegrina que presidix
els actes allà on és sol·licitada, va vindre a Moixent els dies 13 i 14
d'agost del 2011.; i també el 19 de maig de l’any passat quant recorría els
pobles de la diócesis.
Mare de Déu dels Desamparats, 8 de maig
- Tres repics festius d’avís a missa de 10:30h. Repic de la Mare de
Déu i Volteig en el primer toc amb la Campana Santa Maria Mare de
Déu.