21 de junio de 2020

EL ALCALDE DE MOIXENT GUILLERMO JORQUES VISITA EL NOSTRE CAMPANAR

Amb motiu de la Solemnitat del Corpus Christi s’ha presentat l’ocassió: el Sr.Alcalde Guillermo Jorques després de nomenar-ho va poder pujar al campanar coincidint amb l’execució dels tocs d’avís a la missa de la vespra, glorificant així a Déu que en Jesucrist ens ha regalat la seua presència permanent, podent contemplar en directe dels cinc campaners presents, tots amb mascareta per motius de salut.

Indicar que es el tercer Alcalde que ens honra en la seua presència, seguint a Vicente Dubal i Teófilo Fito, que també pujaren a la Sala de les Campanes en visites guiades i per a presènciar alguns tocs.

Ha resultat una ocasió magnfiica, per l’oportunitat per a nosaltres de comptar amb la presència de les notres Autoritats Muinicipals en el moment d’executar el volteig, i també per tractar-se d’aquesta Solemnitat del Corpus, que compta amb tant arrelament i tant amor entre tots els valencians, i que també es viu en el nostre poble.  

Tenint en compte que no es pot celebrar la processó, ens ha paregut magnific poder oferir-li al Sr.Alcalde el testimoni de la nostra dedicació a les campanes, que en absència de la processó es llimiten les posibilitats de fer-les sonar. 

Resultà una visita cordial i ens sentiem tant agust que es va quedar fins el Volteig final, compartint l’estada en la sala de les campanes des del segon toc que va accedir fins el final de la celebració de la missa, podent així presenciar el tercer toc, l’alçar a Déu, toc d’Exposició del Santíssim i Vol de les Tres Grans i un Volteig General.  També se l’hi va explicar les campanes i com a visitant que ha pujat en altra ocasió en les visites guiades va conèixer alguns detalls com la Matraca.

Durant els tocs també va pujar el Regidor de juventud i associacionisme Sergio Ortiz, que ja va pujar com hem dit durant les visites guiades de l’any passat i que ens els notres inicis com a campaners també va estar tocant les campanes.

Aprofitant l’estona va deixar constancia de la seua visita en el Llibre d’Honor de Campaners de Moixent i ens ha paregut una valuosa felicitació, que diu així:

“Moixent, 13 de juny 2020
Quan sonen, sent la felicitat de saber que estic a casa.
Quan les sent, i és alegría el que transmeten, sé que estem de festa i que la celebraré amb les persones que estime i,quan sonen a dol, sent el pesar i busque l’esperança que suposa el retobament amb els que ja ens van deixar i espere tornar a veure.
Tot un plaer reviure la visita al nostre benvolgut campanar de la mà de l’Assóciació de Campaners de Moixent.
Una tasca estimada, i de vegades arriscada, de la que podeu estar ben orgullos.
Moltes Gràcies per la vostra llavor, i fins l’altra.
Guillermo Jorques Lladosa
Alcalde de Moixent”

Unes hores més tart en el facebook de l’Ajuntament ens va dedicar unes paraules referides a eixa visita, amb unes fotografíes, i videos que ens han sorprés.
Detalls que agraïm de cor i ens sentim satisfets per tant grata visita i pel esplendit interés manifestat, tant al dedicar-nos el seu temps, com al seguir l’exercici de volteig i tocs de campanes, valorant la nostra aportació a la nostra parroquia i al nostre poble.