25 de noviembre de 2019

MUSEU PARE MORENO: DIES DE VISITA EN DESEMBRE I RETRAT

Campaners de Moixent, obrirem el Museu Pare Moreno (Capella de les Santes Reliquies, l’unica capella que roman del Convent Sant Antoni de Padua, fundat pel Venerable Pare Moreno l’any 1585, ubicat en el carrer Santes Relíquies, els dies: 7 de desembre, Vespra de la Purísima Concepció, una de tres advocacions que tenia una capella dedica el convent; i el dia 26 de desembre, dia del aniversari del trasllat de les Santes Relíquies del Convent franciscà a l’Església Parroquial.  Els dos dies el obrirem de 17 a 18: hores.
A més es te previst, com els ultims anys que els xiquets i jóvens que estan realitzant la Iniciació Cristiana, que visiten la Capella per coneixer les peces que estan exposades i resar les Lletanies del Sants del Reliquiari i els Gojos a les Santes Relíquies.

Una de les noves peces que podras vorer es un retrat de 60x40cm fet per un autor setabenses en carbonet l'any 1895, on apareix el Rvd.D.Francisco Carreres Tortosa, moixentí que va naixer el 23 d’agost de 1842,  va ser canonge en la Colegiata de Santa Maria de Xàtiva on va morir el 8 de març de 1909. 
El mencionat Retrat a sigut donació per part de Trinidad Carreres Liñana, filla de un moixenti (Leonardo Carreres) que tenia un germa també sacerdot Rvd.D.Francisco Carreres. El canonge per tant era tio de Leonardo Carreres i del Rvd.D.Francisco Carreres.  Trinidad que te gran apreci per Moixent sabedora de algunes noticies que es publiquen en aquesta web referents al 1er Centenari de la defunció del Rvd.D.Francisco Carreres, que ha sigut enguany, ha vollgut fer aquest obsequi per al Patrimoni Parroquial el passat dia 18 de novembre.  (Es conserva un Acta de donació en l'Arxiu Parroquial).

A més en la Capella de l’antic convent que ocupa 100 metres continúen dos panells fotogràfics que estarán exposats fins final d’any.sobre el 1er Centenari de la defunció del Sacerdot moixenti Rvd.En Francisco Carreres Liñana i dels 50 anys de la defunció del Sacerdot Rvd.En José Pellicer Valero que va ser Rector de Moixent de 1952 a 1968 que estarán fins final d’any.

També recordem que entre altres peçes podras conèixer el segle XVI de Moixent, context en el qual Fra Cristóbal Moreno va viure i com va desenvolupar la seua labor religiosa.