26 de enero de 2018

VIDA PARROQUIAL (64): DURANT LES FESTES DEL NADAL

Un any més hem celebrat les festes del Nadal i que enguany anaven associades a diumenge com a Santa Maria Mare de Déu; d’altra banda l’Epifania del Senyor que ha caigut en dissabte.  Quan van dos festes en dies immediats es multipliquen les misses i per a alguns fa la sensació que resulten massa misses.  Es buscà un horari que poguera facilitar la participació dels fidels però no es va encertat del tot.  

Per a la missa de xiquets per a celebrar el Naixement va ser la mes concorreguda de totes i la que millor resulta.  No així la de 10:30 que es va fer en substitiució de la missa del gall i que va haber poca participació i aixó que va haber un soterrar.  I després la missa de 12hs.   La missa del gall no es va celebrar per la poca assistència en els últims anys, però hi ha un grup minim que la reclama, però s'ha de preparar abans.
El segon dia de Nadal, la comunitat Cristiana de Moixent fa memória del aniversari del trasllat de les Santes Relíquies del Convent de Fransciscans a l'Església (fet ocorregut l'any 1835).  La missa se sol celebrar de matí, però potser a la vesprada al resar el Sant Rosari s’afavorira més la participació.

Per a la Solemnitat de Santa Maria Mare de Déu convindria potser una missa a la vesprada i un altra al matí del dia de la Solemnitat, ja que es va fer una missa la vesrpa a les 18 i a les 19:30 però esta ultima amb poca afluencia i més quan també hi havia un altre soterrament el dia següent en la missa de 10:30.  

Per a l’Epifania del Senyor la missa vespertina convé avançar-la per a no coincidir en l’horari de la cavalcada. En les misses es va fer després de la Comunió, Exposició menor del Santíssim i lletanies del Cor de Jesús amb les Alabances al Santíssim Sagrament i Benedicció amb el Copó.