18 de mayo de 2017

VOLTEJANT EN EL MICALET PER A LA PROCESSÓ DE LA MARE DE DÉU DELS DESAMPARATS

El diumenge dia 14 de maig Felipe va anar per la vesprada a València amb motiu de la processó de la Mare de Déu dels Desamparats.  Fins a Xàtiva va anar en cotxe, allí en l'estació va coincidir amb el Sacerdot Raúl Marti, Rector de Castelló de Rugat i de Rugat que anava amb el seu nebot Alex (que és campaner d’Albadia), també a la processó de València. Arribats a València quedarem amb Raul per al acabar la processó en la basilica tornar junts en el tren.  Felipe va anar a la Basílica (on va poder vorer una de les portes que es va despendre durant el mati). Després es va dirigir a la Catedral on va vorer de seguida el trasllat per dins de la Catedral en un lateral de la nau el trasllat de la imatge de la Mare de Déu fins una capella per a posar-li les flors. 
Felipe va estar un moment en el càrrer palau on va poder saludar a la fallera major de València i per sorpresa també al Cardenal Arquebisbe D.Antonio així com a altres coneguts.

Foto: Joan Alepuz
Seguidament va pujar al Micalet. Admirable torre on han pujat i baixat al llarg dels segles tantes persones i campaners per a actes tan solemnes.
Saludà als Campaners de la Catedral allí presents, entre ells estava el moixenti Paco. Mentres esperavem l’exida de la imatge ens distribuïrem les campanes.  La imatge va eixir a les 20:10 i realitzarem el primer volteig de les cinc campanes més grans.  Després pujarem al Micalet per a veure la processó i escoltar els voltejos dels altres campanars durant el trascurs de la processó.  Vam tornar a voltejar al passar la imatge per la plaça de la Reina i finalment a l’entrar a la Basílica i deixar caure les campanes.
Felipe volteja la campana “el Vicent” de l’any 1569  i amb un pes de 835kg, primer amb el campaner Marcos i després amb Eliseo.  (És la quarta vegada que Felipe volteja en el Micalet)

La processó s’acaba a les 22hs i després de l’espera a l’eixida de D.Raúl de la Basílica, i saludar alguns coneguts allí presents com el Canonge D.Alvaro Almenar (que va ser secretari de l’anterior Aquebisbe de València), va anar corrents a l’estació per a no perdre l’ultim tren en direcció Xàtiva.

Va ser una vesprada mervallosa voltejant amb altres companys a la Mare de Déu dels Desamparats, amb campanes que segur escoltaría el moixenti Venerable Fra Cristóbal Moreno.

Video d'un dels voltejos https://www.youtube.com/watch?v=Lv7chRKEoWQ