3 de mayo de 2017

VISITA AL CAMPANAR I L'ESGLÉSIA D'ENGUERA

Gràcies al campaner de Navarrés Fernando Calatayud que ens comenta que tenia parlat en el sagristà Andrés Campos de la Parròquia de Sant Miquel Arcàngel d’Enguera el poder visitar el campanar el dissabte 22 d’abril per el mati i si voliem anar també i visitarlo.

Vam anar Felipe i els seus pares, en arribar vam saludar als campaners de Quesa i Navarrés i amb gran amabilitat ens va acollir i atendre el Sagristà.

És un esvelt campanar de pedra, amb uns 50 metres d’altura.   Té si no vam contar mal uns 92 escalons fins l’espaciosa sala de campanes de forma quadrada, que alberga  5 campanes de volteig que son: San Vicente Ferrer (de l’any 1892), San José (1799), Maria del Rosario (2000), San Miguel (1799), i la Micaela (1857), totes restaurades l’any 2000.  Per als quarts hi ha un campanó, i per a les hores una campana dedica a la Mare de Déu com diu la seua inscripció “Ave Maria sin pecado concebida año 1773”.
Des dl’allí es veu la panorámica de tot el poble.  Pujant a la sala del campanar es pot vorer els forats per on passaven per als tocs manuals des de la base del campanar, i també els penduls del rellotge i també vam entrar en la sala del rellotge on es trova la maquinaria amb ús.  També per un finestral vam poder accedir a la teulada de la nau principal i ens crida l’atenció unes vies de pedra per a garantir el manteniment com a solució quan hi ha probles en les teulades.

En l’església impressiona l’amplària de la nau principal amb una volta de canó encara que les capelles laterals queden més estretes.  També ens crida l’atenció l’escala per a pujar al cor parroquial de forjat de ferro on es trova l’organ.

Seguint les explicacions de les capelles vam poder també accedir a la imatge de Sant Miquel que està situada en el Presbiteri d’una altura de 3 metres aproximadament. 

Un mati molt agradable amb la companyia dels campaners de Quesa, Navarrés i el Sagristà de la Parròquia d’Enguera, perquè després de la visita al cementeri a la tomba de qui va ser Rector de Moixent Rvd.Antonio Ricardo Marín Gómez (1970-1997) i que el passat dia 27 d'abril es va complir el tercer aniversari de la seua defunció, resulta molt grat visitar l’església parroquial on va ser batejat.