30 de mayo de 2017

PRÓXIMAMENT

1-En el mes de juny dedicat al Sagrat Cor de Jesús, en Moixent de dilluns a divendres, Exposició menor del Santíssim Sagrament.  Al primer toc de missa volteig de la campana que tiene dedicada

2-En Castalla tridu a la patrona la Mare de Déu de la Soledat i pujà de la imatge a la Ermita.

3-El diumenge dia 4 es la Solemnitat de Pentecosta.  En Moixent (2on torn de comunions) Voltejos Generals, la vespra i el dia.

4-El dissabte dia 10, en Montesa tindrá lloc una Missa d'Acció de gràcies per el 700 aniversari de l'otorgament de la butlla fundacional de l'Orde de Montesa.

5- El dia 12 es Sant Onofre, Patró de l’Alcudia de Crespins i de Estubeny, la festa és sol celebrar el cap de setmana més próxim.  Les campanes d’estos pobles de la nostra Comarca voltejaran en honor al seu Patró. En Moixent el diumenge 11 estara obert el Museu Pare Moreno de Moixent de 17:30hs a 18:30hs

6- El 13 de juny es el dia litùrgic de Sant Antoni de Pàdua.  En Vallada en la capella del Divi Jutge benedicció de pans.

7- El diumenge 19 de maig es la gran Solemnitat del Corpus Christ.  Dia gran per a totes les campanes.  Voltejos Generals en Moixent de manera especial la campana Sagrat Cor de Jesús-Santíssim Sagrament.  Tocs especials en la Catedral de València a les 12 del migdia, i en Ontinyent a les 17 hores.  

8- El dijous 23 de juny, tocs especials de campanes en Santa Maria de Sagunt i en el Col·legi del Corpus Christi de València per ser la Vuitava del Corpus.

9- Els dies 15, 16, 17 en Moixent, Triduo en honor al Sagrat Cor de Jesús, amb Exposició Major del Santisim Sagrament; i el diumenge 19 la Festa del Sagrat Cor de Jesús, amb processó.  Voltejos de quatre campanes

10- El dia de la Nativitat de Sant Joan Baptiste (24 de juny), en Llanera de Ranes i Vallés voltejaran les campanes en honor al seu Patró.  Este dia a les 11hs rebrà de mans del Arquebisbe de València, la Ordenació Sacerdotal Vicent Femenia. Celebrara la primera Eucarístia en la Parròquia de Sant Sebastià Màrtir de Sagra el diumenge 2 de juliol a les 19hs.

11- El dia 29 es la Solemnitat dels Sants Pere i Pau.  A Moixent celebrem de manera particular a Sant Pere Apòstol per ser Patró i Titular de l’Església.  Hi han tres imatges del Sant en la Parroquia, una Reliquia de la Creu on va morir, sis pintures sobre la seua vida en el Presbiteri... El nostre campanar té dos campanes dedicades, que la vespra i el dia sonaran amb més protagonisme per a convocar a les misses i processó. En la Parróquia de Sant Pere de Xàtiva, l’Alqueria de la Comtessa i Massanassa, també voltejaran per ser Patró i Titular.
Enguany es complix els 225 anys de la campana Sancti Petre Isidore Agricolae et Antoni; a més el dia 24 de gener es va complir els 75 anys de la firma que Autentifica la Reliquia de la Creu on va morir Sant Pere Apòstol.

12- L’ultima setmana de juny en Vallada es fa la festa de la Verge de Gracia.